четвъртък, 5 август 2010 г.

ИСТИНСКИ ИМУНИТЕТ

Преди много години известният английски лекар Александър Хейг доказа в „Пикочната киселина и причините за болестите”, че унищожаването на тъканите в човешкия организъм е в резултат главно на пикочна киселина, която се формира при разграждането на протеините, както и че всички животински тъкани съдържат пикочна киселина когато се консумират. Той оспорва, че микробите са само от второстепенно значение и че никога не водят до болестни състояния, с които често ги свързват. Потвърждение на неговите идеи идва от екпериментите на Ф.М. Потинджър и Д.Г. Саймънсън с котки. Те хранили две групи котки с месо и зеленчуци, като в едната група месото било сурово. Животните запазили добро здраве през целия експеримент. В другата група с готвеното месо, всички котки получили срив в жизнените функции. Имали усложнения от липсата на минерали като незавършено развитие на черепа и други кости, криви крака, рахит, изкривяване на гръбначния стълб, парализа на краката, конвулсивни пристъпи, абсцеси на тироидната жлеза, цианоза на черния дроб и бъбреците, уголемяване на дебелото черво, и дегенерация на моторните нервни ганглии по цялата дължина на гръбначния стълб и мозъчен ствол, със засегнати клетки в малкия мозък и мозъчната кора. Уврежданията са толкова големи, че третото поколение котки не могло да доживее след периода, който съответства на детството при хората. Защо само котките, хранени с готвено месо имали всички тези проблеми? Трябва да си спомним, че всички протеини съдържат азот и сяра, която след като попадне в тялото се свързва с водата и други вещества и формира пикочна и сериста киселина. Те трябва незабавно да се неутрализират от алкалните минерали, за да попречи на разрушаването на клетките. Ако няма минерали, ще унищожат живата тъкан за да ги набавят. От това ще последва отделянето на още азот и сяра, за да продължи процесът до безкрайност. Освен това, месото съдържа протеини и киселини, които се разбиват по време на храносмилането. Готвенето разгражда много повече протеин, което води до образуването на повече киселини. Те унищожават тъканите и предизвикват появата на микроби, които се хранят с мъртва тъкан. Затова, ако можем да спрем разрушаването на тъкан чрез диета, която не съдържа тези киселини, ще можем да се отървем от микробите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар