сряда, 11 август 2010 г.

ВИТАМИН C ПРЕДПАЗВА ОТ РАК

Преди половин век, Лайнъс Полинг първи започнал да изследва значението на витамин С за здравето. Сега, 25 години след смъртта му, ново изследване потвърждава неговото твърдение, че витамин С има изумителни лечебни и защитни свойства. Всъщност, учените откриха наскоро, че витамин С може да спре развитието на ракови клетки.

Маргит Висърс, асоцииран професор към група за научни изследвания в Университета в Отаго, Нова Зеландия, открила, че адекватни количества витамин С могат да помагат в борбата с рака, както в превенцията така и в лечението.

Ролята на витамин С в лечението на рак се обсъжда от години, като никой не вярваше в това. Д-р Висърс успяла да демонстрира важността на витамина за поддържане на клетките в добро здраве. Това предполага и способност за ограничаване на разстежа на ракови клетки. В случаи на злокачествено заболяване, клетките започват да се делят неконтролируемо.

Екипът на д-р Висърс се опитал да разбере дали нивото на витамин С е по-ниско при пациенти с ендометриални тумори. Те проучили и дали има връзка между ниски нива на витамин С, агресивността на злокачественото заболяване и резистентността на туморите към лечението.

Резултатите показали, че туморите били много по-малко способни да акумулират витамин С в сравнение с нормалната здрава тъкан и липсата на витамин С пзоволявала на туморите да растат по-бързо. При ниски нива на витамин С туморите съдържали по-голями количества от един протеин наречен HIF – 1, който помага на рака да се развива и разпространява в цялото тяло.

източник: naturalnews.com

Няма коментари:

Публикуване на коментар