събота, 4 септември 2010 г.

ЛЕКАРСТВА ЗА ОСТЕОПОРОЗА ПРИЧИНЯВАТ СЧУПВАНИЯ
източник: naturalnews.com

Болни от остеопороза, които вземат лекарства срещу остеопороза често получават сериозни счупвания, пише в статия на Ню Йорк Таймз след направен анализ на сайта askapatiеnt.com

„Майка ми вземаше Фозамакс от 1995 до 2005”, пише една жена. „Тя имаше остри язви в хранопровода, гадене, загуба на костна маса в челюстта и световъртеж. Казаха й да не спира лекарството. През октомври 2005 започна да не може да преглъща, казаха й, че страда от безпокойство. После установиха, че е рак на хранопровода и девет месеца по-късно през юли 2006 майка ми умря.”
Пациентите оценяват с 1,3 до 1,5 по петобалната система три различни медикамента срещу остеопороза – бисфосфонат Фозамакс на Мерк, Актонел на Проктър и Гембъл и Бонива на Рош и Глаксо-Смит-Клайн. Откакто е на пазара, Фозамакс се свързва със заболявания на челюстта, сърцебиене, болки в мускулите и костите и рак на хранопровода. Напоследък, лекари започнаха да предупреждават, че бисфосфонатите могат да доведат до фрактури, вместо да предпазват от тях. Тези лекарства действат като спират естествения процес на разграждане и изграждане на костите. С времето това прави костите чупливи дори без наторварване. „Изкълчих си левия крак докато пазарувах и си счупих фемура на две места. Оперираха ме и ми сложиха пирони”, пише в сайта 61-годишна пациентка. „След това през 2008 ударих същия крак докато слизах по стълбите и получих счупване което не може да зарасне. От това пострада и десният крак, счупих и него докато се разхождах по плажа.”
Друг пациент пише, че си счупил прешлен докато правел водна терапия. Жената използвала Фозамакс само от 14 месеца.

Няма коментари:

Публикуване на коментар