неделя, 29 август 2010 г.

НЕВРОЛОГИЧНИ ПРОБЛЕМИ СЛЕД УПОТРЕБАТА НА ВАКСИНИ
източник: naturalnews.com


Малко след като Австралия забрани грипната ваксина за деца заради увеличаване на броя на случаите на повръщане, висока температура и пристъпи предизвикани от ваксината, Финландия спря ваксината за H1N1, заради случаи на нарколепсия при деца и тинейджъри. Характерно за това заболяване на нервната система са крайната отпадналост и сънливост през деня. Това показва серизона малфункция на мозъка и нервната система. Властите във Финландия съобщават, че нарколепсията се появява веднага след ваксиниране с ваксина за H1N1. Досега са потвърдени 6 случая, а 9 се изясняват.

Ваксините за H1N1 и сезонен грип са свързани с появата на пристъпи и други неврологични проблеми, в резултат на които децата остават парализирани или дори умират. В същото време, няма никакви доказателства, че грипните ваксини са безопасни и ефективни, тъй като никога не са правени независими изследвания. Мнозинството от хората които се разболяват от грип през зимата се оказва, че са тези, които се ваксинират. Това е така, защото ваксините всъщност отслабват имунната система и увеличават риска от бъдещи инфекции. Вместо да предпазват, ваксините за сезонен грип и H1N1 поставят хората в по-слаба позиция. Това, заедно с нарастващия брой доклади за неврологични странични ефекти свързани с ваксините, би трябвало да повдигне серизоно въпросът за смисъла на програмите за имунизация. Когато става дума за ваксини, децата страдат повече от възрастните. Точно те попадат най-често в болница с гърчове, пристъпи или нарколепсия. Най-тъжното е че тези деца биха могли много ефективно да се предпазят от грип с витамин Д от слънцето или под формата на хранителна добавка.


ПЕСТИЦИДИ И БОЛЕСТИ
източник: naturalnews.com

Хроничните болести са широкоразпространени в много индустриализирани държави като САЩ и изследванията покзават, че има връзка между епидемията от подобни болестни състояния и използването на пестициди. Според анализа на данните от всички проучвания, пестицидите имат връзка с появата на рак, репродуктивна дисфункция, диабет, аутизъм, астма, дефекти при раждане, паркинсон, алцхаймер и много други.

Отвъд Пестицидите е екологична и обществена група, която е решила да създаде база данни, която да информира за опасностите от пестицидите и да подтиква към промяна в политиката за пълната им забрана.

„Един преглед на научната литература за пестицидите и най-разпространените болести на 21 век подсказва, че първото, което трябва да направим е да спрем употребата на токсични пестициди”, обяснява Джей Фелдман, изпълнителен директор на Отвъд Пестицидите.

От групата смятат, че настоящите методи за оценка на риска, с които се определя безопасността на химикалите, са несъстоятелни, тъй като не се вземат предвид алтернативите. Повечето от използваните в момента пестициди имат ефективни екоалтернативи, които са безопасни и няма причина да не се използват. Например органичните системи са далеч по-ефективни от токсичните пестициди и не вредят на природата и потребителите.
ЧАЯТ В БУТИЛКА – БЕЗ АНТИОКСИДАНТИ
източник: naturalnews.com

Безброй изследвания през последните години за ползата от зеления чай накара много хора да започнат да се запасяват с тази напитка от магазина, тъй като производителите твърдят, че подобрява здравето. Но едно скорошно изследване показало, че повечето бутилирани чайове не съдържат никакви антиоксиданти, но пък са пълни със захар или изкуствени подсладители.

„Потребителите разбират много добре, че пиенето на чай е добро за здравето”, обяснява д-р Шиминг Ли. „Има, обаче, голяма разлика между разбирането, че чаят е полезен и съдържанието на полезни вещества – полифеноли – в бутилирания чай. Амализът показва, че в такива напитки съдържанието на полифенол е крайно ниско.”

Полифенолите са антиоксиданти, които се намират в пресния чай и имат антивъзпалително, антираково и антидиабетично действие. Но след като анализирали 6 различни марки чаени напитки в бутилка, Ли и неговите колеги открили, че 3 от тях на практика не съдържали никакви полифеноли, а останалите имали толкова незначително количество, че нямало никаква полза.

Чаша домашноприготвен зелен или черен чай съдържа приблизително от 50 до 150 милиграма полифеноли. Бутилираните чайове съдържат до 3 милиграма полифеноли на бутилка. „Трябва да се пие бутилка след бутилка, за да има някакъв ефект”, подчертава д-р Ли. Една от причините бутилираният чай да съдържа толкова малко полифеноли е че тези антиоксиданти дават горчив вкус на чая. Затова, за да се харесва на вкус, производителите често разреждат, обработват и подсладяват чая.

петък, 27 август 2010 г.

ОБЛЪЧВАНЕ С ТОМОГРАФСКИ СКЕНЕР
източник: naturalnews.com


Администратори от Агенцията по храните и лекарствата (АХЛ) в САЩ се опитали да пренебрегнат доказателствата, че томографските изследвания може би убиват хиляди пациенти на година, твърдят учени от агенцията.

„Първоначало не ми обръщаха внимание, после ме притиснаха да си променя становището и когато отказах, ме заплашиха и в последствие ме уволниха,” казва гастроентерологът и биюш консултант в АХЛ Джулиън Никълъс.

Противоречието идва от искането от страна на Дженеръл Илектрик (ДИ) да бъде одобрена компютъризирания томограф за изследване на рак на дебелото черво. От ДИ подали искане тъй като, въпреки че практиката да се използва подобна скринингова технология върху здрави хора добива все повече популярност, много застрахователи не желаят да плащат за тези тестове.

Тъкмо когато АХЛ се канели да одобрят искането без много да му мислят, учени от агенцията възразили, че повишеният риск от рак в резултат от облъчването със скенер би надминал всякакви възможни ползи от него.

Одобрението на такова искане би означавало хиляди американци да бъдат подложени на риск от неоправдано облъчване, което може да доведе до рак, написал в имейл до агенцията Джулиън Никълъс.

Притесненията на учените обаче били отхвърлени от техните началници. Например, от протокола на едно събрание се разбира, че един от управителите в агенцията казва, „Няма нужда да създаваме голяма паника около облъчването”.

Средностатистическият американец е подложен на 7 пъти превантивно облъчване отколкото през 1980. Това е най-вече в резултат от огромната популярност на скенерите, които облъчват пациентите с до 400 пъти повече радиация отколкото обикновения рентген.

Броят на тези изследвания в САЩ е над 70 милиона. Учените изчисляват, че допълнителната радиация убива годишно 14000 души.

ОПАСНИ ВАКСИНИ
източник: naturalnews.com

Въпреки че все още е лято в Северна Америка, в Австралия е зима и грипният сезон е в разгара си. Както обикновено, здравните власти убеждават родителите да ваксинират децата си като разпространяват мита за безопасността и ефикасността на ваксините. Но този път много австралийци разбраха по трудния начин, че са били подвеждани.

Не им отнело много време докато разберат истината след като децата им получили гърчове от имунизацията. Други деца започнали да повръщат или имали опасно висоака температура. Едно от децата изпаднало в кома и може никога да не се възстанови.

Единайсет месечното дете на Беа Флинт получило припадък след първата инжекция от двете дози грипна ваксина. След имунизацията в 9 часа сутринта, в 2 следобед тя усетила, че бебето й имало лека температура. До 8 часа вечерта детето й се влошило, повърнало в леглото и получило пристъп. По думите на ужасената майка, то не можело да плаче, главичката му била отпусната на една страна и не мърдало.

Оказало се, че този бил петият случай на дете с подобни симптоми прието в болницата в австралийския град Пърт през този ден. Не били изолирани случаи и в останалата част на страната. Ваксинирани деца със сериозни пристъпи напълнили спешните отделения.

Фактът, който излязъл наяве е че децата започнали да получават конвулсии 2 седмици преди това, но здравните власти не обърнали внимание и продължили да настояват, че ваксините са безопасни и че децата трябва да се имунизират. Две седмици след това, с още десетки деца страдащи от същите пристъпи и кой знае колко увредени по не толкова очевиден начин, главен здравен инспектор проф. Джим Бишъп най-накрая обявил забрана за използване на ваксините.

Властите в Австралия, Обединеното Кралство, САЩ и в целия свят неумолимо настояват, че грипните ваксини са безвредни и никой не може да пострада от тях. В САЩ Агенцията по храните и лекарствата одобри същата ваксина, която уврежда децата в Австралия, а центърът за контрол на болестите настоява всички американчета без оглед на възраст да бъде ваксинирани. Така имаме ваксина, която Австралия забрани, а властите в САЩ някак продължават да твърдят, че е безопасна за 6-месечните бебета.
Може би се питате какво причинява тези пристъпи? Отговорът не е отслабеният грипен вирус, който производителите използват за ваксината. Само химическо вещество може да доведе до подобни пристъпи.

Такива химични вещества се добавят във ваксините, за да натоварят имунната система да реагира на наличието на отслабен вирус. Наричат се адюванти и съдържат агенти, които причиняват сериозно възпаление и могат да повредят мозъчка и нервната система.
Дори да не доведат до конвулсии при децата, адювантите могат да причинят в бъдеще Алцхаймер или друго неврологично заболяване. Производителите винаги се опитват да омаловажат използването на адюванти, но именно те са главният заподозрян за пристъпите на австралийските деца.

Типична черта на поддръжницте на ваксини е тяхното нелогично фанатично поведение. Независимо колко доказателства има за рисковете, които крият ваксините, те продължават да ги пробутват без да мислят като ренебрегват фактите. Точно такова е отношението в индустрията с ваксините. Докладите, които доказват връзката на пострадали , парализирани или хоспитализирани деца и ваксините се отхвърлят като „съвпадение”. Все повечето доказателства просто се изхърлят през прозореца , заради конфликт на интереси.

Можете ли да си представите какъв скандал ще стане ако билка изпрати 50 деца в болницата с пристъпи? Здравните власти в целия свят ще конфискуват продукта и ще закрият производството му. Но когато става дума за ваксини, същите тези власти подтикват хората да продължават да ваксинират децата си. Това просто няма смисъл. Но не очаквайте здрав разум от тези хора. Ако можеха да мислят вместо ваксини щяха да раздават витамин Д на децата, тъй като е научно доказано, че витамин Д предлага далеч по-добра и безопасна защита срещу грипа. Разбира се, да искате от властите да вземат рационални решения е все едно политиците да започнат да казват истината. В объркания свят на печалба и политика, рационалното и честно мислене не се връзва. Много по доходно е да продължаваш с лъжите и да прибираш милиарди долари всяка година от опасни за здравето ваксини.

Често се чудя, колко деца е необходимо да пострадат преди родителите да разберат, че ваксините са опасни? Отговорът е че дори 1 милион мъртви деца няма да променят мисленето на родителите, тъй като те правят това, което им кажат властите, дори да няма смисъл. Повечето родители са с толкова промити мозъци от медицинската машина, че на драго сърце биха се наредили на опашка, за да инжектират децата си с опасни химикали ако им кажат, че поради някаква причина това се налага.

Родителите, чиито деца са пострадали или дори починали от ваксините, могат да обвиняват само себе си. Точно те са завели децата си да бъдат ваксинирани с химически адюванти и вирусни частици и трябва да се замислят преди да вярват на правителството когато става дума за здравен съвет. В края на краищата, правителството продължава да твърди, че лекарствата помагат, а витамините, билките и естествените средства за лечение са опасни. И точно правителствотое одобрило ваксините, които сега пращат децата в болница. Всеки родител, който поверява здравето на детето си на правителството трябва да се готви за катастрофа. Това може да означава, че на карта е заложен дори животът на децата.

вторник, 24 август 2010 г.

РАНЕН ПУБЕРТЕТ
източник: naturalnews.com


Според изследване на Mount Sinai School of Medicine в Ню Йорк, химикали, които нарушават функциите на жлезите с вътрешна секреция , най-вече естествените полови хормони са частично отговорни за ранната полова зрялост при момичетата.

Изследването показало, че ранният пубертет при момичетата може да доведе до вредни социални и медицински последици, включително рак и диабет по-късно в живота, установили от научния екип.

По време на изследването били наблюдавани 1151 момичета между 6 и 8 години за период от 2 години като редовно са били измервани нивата на фталати, феноли и фитоестрогени в урината. Някои химични вещества забавяли пубертета, а други го ускорявали. Най-силният ефект се получил от така наречените фталати или фитоестрогени. Те се използват широко в козметиката, лепила, миещи препарати, пакетиране, бои и мастила, хранителни и фармацевтични продукти и изделия от мека пластмаса. Въпреки, че ЕС забрани употребата им в козметиката, в САЩ са все още законни.

Фенолите са индустриални химикали, които включавт и втвърдителя за пластмаса бисфенол – А, който се използва от вътрешната страна на консервите за храна. Фитоестрогените са естествено срещащи се съединения в някои растения, които имитират действието на хормона естроген в тялото.

Началото на пубертета при момичетата в Западните страни вече става една година по-рано в рамките на едно поколение. Месечният им цикъл започва средна на 10 години и 3 месеца. Това се отдава отчасти на увеличеното приемане на калории и понижена физическа активност, но учените са все повече на мнение, че и замърсяването може да е от голямо значение.
ОБЩЕСТВОТО СРЕЩУ МОНСАНТО
източник:naturalnews.com


Биотехнологични гиганти като Монсанто продължават да продават техните генетично-модифицирани семена в целя свят, като в повечето случаи не се съобразяват с волята на хората. Но някои от тях решили, че повече не може така. За втора поредна година, група протестиращи унищожили ГМ лози във Франция като изкоренили 70 експериментални растения преди да бъдат арестувани.

Освен, че причинява сериозни вреди на вътрешностите, имунната система и органите, за да растат ГМ храните изискват и използването на огромно количество пестициди. Обикновено траят само една година, заради изменения им генетичен код. Те се опрашват с други негенномодифицирани култури, което води до появата на суперплевели.

Общественото негодувание чрез законодателни инициативи и публични прояви не успя да ограничи разрастващото се засяване на ГМ култури по света. Дори администрацията на Обама клекна пред интересите на биотехнологичните компании. Затова хората взеха нещата в свои ръце. През юли тази година, бяха унищожени полета с експериментална ГМ царевица в Испания. Дори още през деветдесетте години, когато САЩ започнаха първи да променят основни култури в генномодифицирани, фермери в Индия изгориха тонове ГМ памук в знак на протест срещу токсичните насаждения.
Монсанто дори се опита да пробута 475 тона хибридна царевица на пострадалите от земетресението в Хаити, но предложението беше отхвърлено.
Общо взето, ГМО са провал. Те застрашават хранителните припаси в целия свят, токсични са за околната среда и хората и няма основателна причина за тяхното използване в земеделието освен да даде пълен контрол върху храните на няколко мултинационални корпорации.
НОВИТЕ МАСОВИ УБИЙЦИ
източник: naturalnews.com


Учени от агенцията по храните и лекарствата на САЩ (АХЛ) и фармацевтичния гигант Глаксо-Смит-Клайн (ГСК) установиха, че лекарството за диабет Авандия е опасно и увеличава значително риска от сърдечен пристъп, но лекарството остава на пазара. АХЛ отхвърли неопровержими научни данни, които показват, че лекарството е опасно, включително и данни от учените на АХЛ. Междувременно, ГСК започна клинични изследвания в глобален мащаб с цел да сравни безопасността на Авандия с други лекарства за диабет от същия клас. С други думи, ГСК знае, че Авандия е опасно лекарство, но ще проведе изпитания, които ще застрашат живота на хиляди хора.

Вече има реакции от различни институти в Канада и САЩ, които са поискали от АХЛ да спре клиничните изследвания на Авандия. Миналогодишно излседване показа, че лекарството увеличава риска от сърдечни пристъпи и смърт с 30% повече отколкото други лекарства срещу диабет. На този етап обаче, изглежда, че няма значение колко хора ще страдат или умрат от Авандия, тъй като АХЛ не вярва, че има убедителни доказателства за рисковете от лекарството. Затова то продължава да се продава по аптеките.

Ако се замислите, това, което ГСК върши се нарича убийство поради небрежност. Компанията умишлено и съзнателно продава опасно лекарство, което убива, а сега иска дори да подложи още хора на ненужен риск за живота им чрез клинични експерименти. Защо е необходимо да се прави изследване с 16000 участници, за да се установи това, което вече знаем? Колко още хора трябва да умрат, за да бъде изтеглено лекарството от пазара?
Добрата новина е че не могат да се наберат участници в САЩ, а лошата е ГСК ще премести изпитанията в страни от третия свят, където ще използва невинни бедни хорица, които не знаят нищо за опасността от Авандия. Не само, че ГСК продължава да отрича очевидната истина за рисковете от лекарството, но и най-безцеремонно го пробутва на пазарите по света. Явно Авандия трябва да се изтегли от пазара и ГСК да бъде разследвана за ролята й в продаването на вредно лекарство. Поне трябва да има мораториум върху продажбата на лекарството, докато ГСК не докаже безопасността му.

Ако бяха хора, ГСК щеше да бъде класифициран като сериен убиец, а АХЛ като негов съучастник. Тъй като са част от медицинско-индустриалния комплекс, обаче, те вършат престъпления безнаказано.

Положението може и да се промени, тъй като хората разбират истината. Фактът че ГСК не може да събере участници за изследването в САЩ, означава, че хората започват да разбират, че „кралят е гол”. Лъжите на Биг Фарма ще продължаюат само докато истината не излезе наяве.

събота, 21 август 2010 г.

СЛЪНЧЕВАТА СВЕТЛИНА ЛЕКУВА ПСОРИАЗИС
източник: naturalnews.com

Според националния институт по здраве на САЩ около 7,5 милиона американци страдат от хроничното автоимунно кожно заболяване псориазис, което представлява възпалени дебели люспи зачервена кожа. Някои форми на болестта се свързват и със ставни болки. Лечението на това болезнено състояние се ограничава с контролиране на симптомите с кортизон. Сега обаче ново изследване доказва, че има друг начин за справяне с болестта по естествен път – UV - B слънчева светлина. Оказва се, че тя всъщност допринася за по-добро здраве като увеличава нивата на витамин Д. Екип учени от университетска болница Сейнт Винсънт в Дъблинь, Ирландия, открили, че терапия с ултравиолетови бе-лъчи от тесния спектър увеличава количествата на витамин Д в серума през зимата. Те дори демонстрирали как ултравиолетовата бе-светлина може да премахне псориазис. Всъщност новото откритие е неоспоримо доказателство, че липсата на слънчевия витамин може да доведе до влошаване на това кожно заболяване. Учените изследвали 30 пациенти с псориазис, които били лекувани с ултравиолетова бе-светлина три пъти на седмица между октомври 2008 и февруари 2009. Резултатите показали, че нивата на серумен 25-хидроксивитамин Д се увеличили значително при пациентите, които били подложени на терапия с ултравиолетова бе-светлина, като се качили от около 23 нанограма на милилитър до 59 нанограма на милилитър в края на лечението. В контролната група нямало никаква промяна. Всички пациенти от целевата група имали достатъчно витамин Д, докато 75% от другата група били с витамин Д недостатъчност. Освен това, тяхното състояние изобщо не се подобрило. Пациентите, които били подложени на лечение със слънчева светлина драстично подобрили показателите си за острота на заболяването от 7,1 в началото до едва 0,5 след слънчевата терапия.

петък, 20 август 2010 г.

МЕТАЛЪТ В УСТАТА ТИ
от д-р К. Хаджикаку
източник: freespace.virgin.net/ahcare.qua/index4.html


Метали в коронките

Медицинското злато е сплав от злато, сребро, мед, паладий, платина и цинк. Други метали могат да се открият в зъбни сплави за отливки за мостове и коронки: берилий, кобалт, кадмий, галий, никел, родий, иридий и индий. За съжаление, тези сплави освобождават метални йони в тялото. Според професора по устна рехабилитация от Медицинския колеж в Огъста, Джорджия, Джон Уатаха, има неопровержими доказателства, че металните йони вредят. Той смята, че в достатъчни концентрации и форми те могат да унищожават тъкани, да причиняват алергии, възпалителни реакции и рак. Подуване и възпаление със зачервяване и болка около коронките, може да означава алергична реакция към един или повече метали. Дерматит около устата също е показателен за алергия към паладий и никел,които са едни от най-силните алергени.

Амалгама

Преди да стане дума за въздействието на живака, да обърнем внимание на електрическото действие на амалгамата. Всяка пломба действа като батерия. Тъй като е сплав и постоянно в контакт със слюнката, която е електролит, възниква разлика в потенциалите откъдето се генерира електрически ток. Това електричество е 1000 пъти по-силно от това, което произвеждат нервните клетки. Може да се стигне до влошаване на функциите на нервните клетки и освобождаването на нервни импулси. Близостта на мозъка до устната кухина и амалгамата може при някои хора да доведе до неврологични проблеми като „мозъчна мъгла” . Този ефект изчезва след отстраняването на амалгамата. Проблемът с токсичността на живака обаче се премахва по-трудно.

Кога една отрова не е отрова?

Отговорът е естествено когато се намира в устата ви! Амалгамата съдържа сребро, мед, калай, цинк и живак. Тъй като в нея има до 50% живак е редно да се казват живачни пломби, а не сребърни. Ирония в случая е че непотребната амалгама (извън тялото) трябва да се съхранява при специални условия заради изпускането на живачни пари и трябва да се изхвърля от лицензирани фирми. Когато обаче се намира в човешката уста, амалгамата „като по чудо” се трансформира в напълно инертен материал, който е съвсем безопасен. Това е официалното становище. Всеобщо е мнението обаче, че ако амалгамата се въведе днес, никога няма да премине стандартите за безопасност.

Някои факти за амалгамата

Учили са ме, че в пломбата живакът се блокира и не може да излезе. Това изобщо не е вярно. Живачните пари се освобождават от пломбата през целия й живот. Тъй като е безцветна, без мирис и вкус, тя не може да бъде забелязана или усетена от човека. Най-много пара се освобождава когато дъвчем, пием горещо или си мием зъбите. Колкото повече пломби имате, толкова е по-голяма площта, повече живачна пара се изпуска и рискът за здравето е по-голям. Тази отровна пара лесно се абсорбира чрез белите дробове и лигавицата на носа и се натрупва в органи с висока метаболитна дейност: мозък, бъбреци, чер дроб и сърце. Токсичността на живака се знае отдавна и е добре документирана. Той е по-отровен от оловото и арсеника взети заедно. Все още няма граница на допустимо количество живак, под която да се смята за безопасен. Това се потвърди и от Световната здравна организация според която амалгамата е основният източник на живак в човешкия организъм – до 84%, а останалото количество го приемаме чрез храната, въздуха и водата. Изследванията след аутопсия показват, че живакът се отразява най-критично на мозъка. Нивата на тежкия метал в мозъчната тъкан са много по-високи при хора с амалгамни пломби отколкото при тези, които нямат. Професорът по биохимия от университета в Кентъки Бойд Хейли е доказал въздействието на живака върху биохимията на мозъка. Микротубулите, които се намират в нервните клетки и са жизненоважни за транспортирането на вещества по дължината на нерва, най-много страдат от наличието на живак. Това може и да се окаже най-важният фактор за появата на Алцхаймер. В присъствието на кадмий, един широкоразпространен замърсител, живакът става още по-токсичен. Живак се открива в мозъчни структури свързани с паметта: хипокампус, амигдала и нуклеус базалис. Експерименти с овце и маймуни ясно показват, че живакът от пломбите се отлага в мозъка, бъбреците и черния дроб. Бъбречната функция определена от отделянето на албумин е крайно намалена при животните на които им е давана сплав използвана за амалгамни пломби. Тревожен факт е и че живакът минава от плацентата в зародиша до 2 дни след поставянето на амалгама и се натрупва в мозъка на зародиша и черния му дроб. В майчиното мляко също може да се открият големи количества живак. Бактериите в устата и червата могат да преобразуват неорганичен живак в органичен наречен метил живак, който също е много мощен токсин. И ако това не ви е достатъчно, наличието на живак също така повишава резистентността на бактериите в устата и червата към антбиотиците до 2 седмици след поставяне на амалгама.

Зъболекарите имат 4 пъти повече живак в урината отколкото останалата част от населението и от 2 до 6 пъти повече склонност към самоубийства. Медицинските сестри в зъболекарските кабинети пък страдат 2 пъти по-често от безплодие и спантанни аборти в сравнение с останалите жени.

Симптоми на живачно отравяне
Остри
метален вкус – заради електрическата активност и корозията
изгаряне – уста, гърло, стомах
повишено слюноотделяне
подути слюнчени жлези
болки в корема
диария и повръщане

Хронични
Нервна система
раздразнителност
безпокойство, нервност, затруднено дишане
необоснован страх
липса на самообладание
пристъпи на ярост
липса на самоувереност
нерешителност
свенливост, стеснение, обърканост
загуба на памет
неспособност за концентрация
летаргия, сънливост
безсъние
депресия
желание за самоубийство
изтръпване на ръцете, краката, пръстите и устните
мускулна отпадналост
липса на двигателна координация
треперене на крака, ръце, клепачи, устни и език
влошаване на предаването на нервни импулси към мускулите
влошено състояние на двигателните неврони
множествена склероза

Устна кухина
кървящи венци
загуба на костна тъкан във венците
клатене на зъби
прекомерно слюноотделяне
лош дъх
метален вкус
левкоплакия – образуване на бели петънца по лигавицата в устата
разраняване на венците, небцето и езика

Стомах и черва
чувствителност към мляко и яйца
коремни крампи, колити
хронична диария/запек

Други оплаквания
хронично главоболие
алергии
остър дерматит
възпаление на щитовидната жлеза
студена и влажна кожа на ръцете и краката
прекомерно изпотяване

Странното е че контролирани научни изследвания за въздействието на живачните амалгами никога не са правени. Експертите казват, че няма доказателства за вредността на живака в амалгамата. Означава ли това, обаче, че е безопасен? Мисля, че не. Както беше казал един философ „дори когато всички експерти са съгласни, може и да грешат”.

четвъртък, 19 август 2010 г.

ДОБРИ БАКТЕРИИ
източник: naturalnews.com

Учени от Италия и САЩ твърдят, че са открили нов начин по който организмът може да се защитава от раковите клетки и дори да ги убива – бактериите салмонела. Първоначалните резултати от опити върху мишки и човешки ракови клетки показали, че малки количества от бактерията всъщност включват механизъм в имунната система за по-бързо откриване на ракови клетки и тяхното унищожаване.

Екипът от учени използвал вид салмонела, която не причинява болести. Тъкмо обратното, бактериалните частици единствено спомагали за увеличаването на нивото на специален протеин наречен конексин 43, чрез който клетките се свързват помежду си, за да предпазват организма от чужди патогени.

Обикновено, човешкото тяло може да се справи с раковите клетки когато са в начален стадий на развитие. Ако започнат да се разпространяват по цялото тяло, отганизмът не успява да произведе достатъчно количество конексин 43, за да ги отблъсне.

понеделник, 16 август 2010 г.

ХИВ=СПИН? ЧАСТ II
от д-р Питър Дюсбърг

Всички заразни болести без никакви изключения, вируси, бактерии, гъби, са разпределни поравно между половете. Разбира се, ако вземете една тясна група от хора, мапример манастир, където са само мъже или жени, ще откриете, че са заразени само момчетата или само момичетата. Но ако вземете 250 милиона американци, европейци или африканци болестта винаги е разпределена поравно между мъже и жени. Без изключения.
Всички заразни болести се проявяват до седмици, дни или най-много няколко месеца след инфекцията. Няма бавни вируси или микроби. Има бавни вирусолози, но не и бавни вируси. Причината за това е много проста. Микробите са елементарно изградени. Те се възпроизвеждат за минути или часове или дни. За тях човешкото тяло е сто литра сок, в който те се размножават колкото най-бързо могат. Този процес не може да се контролира. Вземат това, което могат. Единственото ограничение за тях е имунната система. Добрата имунна система ги спира на входа. В момента в който попаднат в човека, имунната система известява, че има нашественик и трябва да се спре. Получава се асимптоматична (без симптоми) инфекция. Ако имунната система е слаба, те проникват навътре и ако съвсем няма имунна система, тогава довиждане, човече! Микробите надделяват. Това отнема най-много няколко седмици. Микробите са саморазмножаващи се токсини. Да приемем, че цигарата е токсин. Трябва да пушим 20 години, за да се акумулират достатъчно токсини и да се разболеем от рак на белите дробове и емфизем. Ако микробът беше цигара, щеше да е достатъчна само една, защото тя щеше да създаде милиарди цигари в тялото ви. Микробите действат по този начин. Те действат бързо или никога. Не че не могат да се върнат или да постоят за известно време, правилото е че атакуват веднага или никога. Представете си, че сте били на купон и сте правили секс. Отивате на лекар и искате да знаете дали ще се разболеете от СПИН. А той ви отговаря: ела след десет години. Интересуваш се от какво точно ще се разболееш, а той отговаря: диария, деменция, не мога да кажа. Дори няма значение с кого си правил секс. Ако човекът е имал диария, ти можеш да се разболееш от саркома на Капоси след 15 години. Това абсолютно не се връзва с вирусната хипотеза. Нищо подобно не се е случвало досега в историята на вирусологията или микробиологията.
Неинфекциозните болести не се разпространяват произволно, а зависят от контакта с токсина. Пушачите най-често се разболяват от рак на белите дробове и емфизем. Други също могат, но е рядкост. Цирозата на черния дроб е често заболяване при хора, които изпиват бутилка ракия на ден, а не чай. Можете да му отпуснете края с малко кокаин и да правите секс с 2, 3, 5 или 10 момичета. След това се прибирате, пиете витамини, вземате си душ и си измивате зъбите и сте добре. Но ако правите това всеки ден в продължение на 10 години, тогава ви приемат в болницата с пневмония. Това евфемистично се нарича латентен период на вируса. Така действат наркотиците. Трябва да пушите 2 пакета цигари на ден 20 години преди да се разболеете от пневмония или емфизем. Наркотиците имат латентен период, защото човешкото тяло е устроено да оцелява в среда с много боклуци. Появили сме се на планетата, когато е била доста по-малко приветливо място отколкото е сега. Живели сме с много мръсотия. Така сме устроени, че да понасяме много интоксикация преди да умрем от нея. Но не можем да си инжектираме кокаин три пъти на ден за 10 години. Това се случва отскоро в историята на човешката раса. И точно това може да разбие имунната система.
Така че моята хипотеза е много проста: СПИН в Америка и Европа, но не и в Африка, е изцяло следствие от постоянната употреба на наркотици, като кокаин и хероин, и за съжаление АЗТ, което е най-токсичното лекарство одобрено за продължителна употреба и се предписва на пациенти с антитела срещу ХИВ като профилактика, а тези със СПИН като лечение. Как мога да подкрепя тази хипотеза? Хронологично погледнато, употребата на наркотици в САЩ и след това в Европа, започна да се разпространява след войната във Виетнам. Според официалната статистика през 1980 са заловени 500 килограма кокаин в цяла Америка. През 1990, са конфискувани 100 000 килограма. Оттогава тези количества постоянно се увеличават. Употребата на кокаин е нарастнала 200 пъти. Но конфискуваните количества остават същите.
80 000 от 250 –те хиляди американци със СПИН са интравенозни наркомани. Почти всички серопозитивни хетеросексуални пациенти в САЩ и Европа са също интравенозни наркомани. Най-рисковата група обаче са мъжете хомосексуалисти. 10% от мъжете в Америка и Европа се смятат за хомосексуалисти. Това прави 8 милиона гейове в САЩ. Само 25 000 или 0,2% се разболяват от СПИН. Говорим за една малка група с рисково поведение. Тези хора имат стотици дори хиляди сексуални контакти, като рекордите не се постигат по старомодния начин с тестостерон и естроген. Както в спорта, постиженията в леглото се подобряват с употребата на химикали. В изследване проведено от Центъра за контрол на болестите в САЩ сред 170 пациенти със СПИН, 96% са заявили, че използват редовно нитритни инхаланти, които са известни в микробиологията, че водят до мутации и онкологични образувания. По мое мнение, те са и директната причина за появата на саркома на Капоси и пневмония. Етил хлорид инхаланти, кокаин, амфетамин, фенциклидин са само част от наркотичните вещества, които се използват масово. Така че употребата на наркотици се връзва много добре с високия процент на заболели от спин сред гейовете и хетеросексуалните наркомани. Останалите са хемофилици и пациенти, на които им е правено кръвоприливане. Това са състояния, които биха се появили и без вземането на наркотици.
За да докажем, че наркотиците, а не ХИВ са причина за СПИН, трябва да покажем, че сред заразените с ХИВ, само употребяващите наркотици се разболяват от СПИН, или още по-добре – да се докаже, че наркомани без ХИВ се разболяват от едни и същи болести.
В изследване на 65 интравенозни наркомани от Ню Йорк, 32-ма продължили да се дрогират, а останалите минали на метадон или престанали да използват наркотици. Участниците в първата група загубвали по 35% от Т-клетките си на година за период от две години. При останалите броят на Т-клетките се запазил същият както преди да се включат в изследването. Подобен експеримент беше проведен в Цюрих. Там раздали наркотици и игли. Тези, които продължили да използват наркотици, след 1-2 години започнали да проявяват симптоми на болести свързани със СПИН като пневмония и недостиг на Т-клетки, за разлика от останалите, които престанали да вземат наркотици.
В Лос Анджелиз също беше проведено изследване сред 11 човека, които вземат антивирусния препарат АЗТ. Те прекъснали терапията и само след 2 седмици, 10 от тях възстановили имунитета си. Резултатите бяха публикувани в медицинското списание Лансет. Така, че АЗТ определено потиска имунната система. Костният мозък е най-подадлив на въздействието на този медикамент, тъй като там клетките се развиват най-бързо. Получава се именно това, за което говоря – СПИН по рецепта.
Има много примери за пациенти, които когато спрат употребата на АЗТ, се възстановяват от мускулна атрофия или са възстановили костния си мозък.
Има и случаи на хора със същите заболявания в същата рискова група, но без ХИВ. Това са така наречените ХИВ-негативни болни от СПИН. Болестта се нарича идиопатична CD 4 лимфоцитопения. Ако погледнем наркоманите в Ню Йорк, ще видим, че има доста случаи на СПИН без ХИВ. Те страдат от същите болести като серопозитивните – пневмония, туберкулоза, ендокартит. В една група от хомосексуалисти, които използвали амил нитрит, всички имали саркома на Капоси, но нито един нямал ХИВ. Друга група от накомани в Ню Йорк била обект на експеримент 20 години. Броят на Т-клетките им драстично намалял, но само 2 от 21 били ХИВ-позитивни.

В Швеция и Германия се оказало, че смъртността на наркозависими с и без ХИВ е една и съща. В Амстердам, от 300 наркомани с имунна недостатъчност, 100 били серопозитивни, останалите 200 нямали ХИВ, но всички страдали от едни и същи болести. Пак в Ню Йорк, наркомани с треска, загуба на тегло, нощно изпотяване, диария и орални инфекции, които са класически симптоми за СПИН, са с или без ХИВ. В Сан Франсиско, 8 бебета с ХИВ и 20 без, родени от майки наркоманки, имали същите болести – умствено изоставане, невродвигателни проблеми и изоставане в развитието. При други 19 бебета на наркозависими майки, 18 нямали ХИВ, но всички имали същата имунна недостатъчност.
Заключението е че употребата на наркотици може лесно да докаже хипотезата за причината за СПИН, като се решеват всички проблеми, които ХИВ/СПИН хипотезата не успя да обясни. Епидемията от СПИН в Африка е различна. Тя се разпространява поравно между половете и се поражда от недохранване, паразитни инфекции и лоша хигиена. Ако съм прав, че наркотиците и АЗТ водят до СПИН, тази хипотеза може лесно да се докаже. На първо място, има достатъчно литература, която показва, че всички наркотични вещества са патогенни. АЗТ е също доказано патогенен. Този медикамент е създаден за да убива клетки и го прави много добре. Нитритите предизикват мутации и ракови образувания. Кокаинът причинява пневмония, загуба на тегло и туберкулоза. Хипотезата може да се докаже и на практика. Срамота е , че досега не е направено подобно епидемиологично изследване. Вземаме 100 хемофилици с ХИВ и 100 без, сравняваме параметрите и виждаме кои се разболяват от СПИН. Не съществува нито едно изследване в медицинската литература, което да доказва, че ХИВ причинява СПИН. Има обаче над 80 изследвания, които показват обратното, че ХИВ не е фактор. Резултатите от тези изследвания не се показват, никой не говори за тях и не получават гласност по медиите. Можете да сравните и 100 наркомани с и без ХИВ или хомосексуалисти. Такива изследвания липсват, защото ще застраши или направо развенчае хипотезата, че вирус е причината за СПИН.
Затова, според мен от СПИН не само можеш да се предпазиш, но и да се излекуваш, ако се приеме, че е болест причинена от наркотични вещества. Знам, че много хора са подведени от установената вече хипотеза. На тях никой не им е казал, че наркотиците и АЗТ водят до болести, които наричаме СПИН. Никога никой не им е казал, че ХИВ хипотезата за СПИН не е доказана и е основана на 4 фалшиви доклада на Робърт Гало, „съоткривателят” на ХИВ.
СПИН=НАУЧНА ФАЛШИФИКАЦИЯ

Оригиналните доклади, върху които този общоприет медицински мит беше създаден, се оказаха частично изфабрикувани от д-р Робърт Гало. Снимките, направени с електронен микроскоп и използвани от Гало като „доказателство” , че ХИВ причинява СПИН, изобщо не изобразявали вируси. Въпреки това, тези доклади бяха публикувани през 1984 в списание „Наука” и оттогава е прието като „научен факт”, че ХИВ е причина за СПИН.

Това беше удобен медицински мит, тъй като това даваше възможност на фармацевтичните компании да произвеждат и продават антивирусни лекарства на болни от СПИН като им обещават лечение. Вместо това, те не получават нищо друго, освен продължаващо цял живот потискане на имунната система чрез коктейл от скъпи, токсични медикаменти.

На 1 декември, 2008, група от 37 учени изпрати писмо до сп.„Наука” с молба да изтегли публикацията на докладите от 1984. Това обаче не се случи, тъй като цялият доходен бизнес на СПИН индустрията зависи от това лъжата наречена ХИВ/СПИН да продължава. Това се отнася и за онко-индустрията, която зависи от лъжата за мамограмите. Зад всяка медицинска индустрия, в основата на която стоят болести, има поне по една лъжа, която ги поддържа.

четвъртък, 12 август 2010 г.

ХИВ=СПИН? ЧАСТ I
от д-р Питър Дюсбърг

Може би си спомняте, че в началото на 80-те се появи мистериозна болест наречена СПИН, от която все повече хора в Америка и Европа започнаха да умират. Още от самото начало обаче СПИН подбираше жертвите.Болестта не засягаше обикновените хора от съседния вход.90% от болните в Европа и Америка са мъже. При това мъже между 20 и 50 години. Дори това обаче не е достатъчно точно. Една трета от тези мъже са интравенозни наркозависими, които се дрогират от години, а останалите две трети са почти всички хомосексуалисти. Още няколко групи бяха определени като рисковани. Това са хемофилиците, пациенти с кръвопреливане, както и почти всички жени със СПИН са също интравенозни наркомани. Това са 90% от случаите в Америка, идентично е положението в Европа. Когато тази нова епидемия се появи, учените бяха озадачени и разделени още от самото начало за това дали се дължи на някакъв нов микроб, инфекциозен агент, който не е бил известен досега или пък е възможно причината да е , както евфемистично беше наречена, начин на живот. Това беше евфемизъм за сексуалната свобода и употребата на наркотици, които започнаха през 60-те след войната във Виетнам. Точно тези бяха групите с рисков начин на живот от които бяха по-голямата част от болните от СПИН. Объркването изведнъж изчезна през април 1984 по време на едно безпрецедентно събитие, поне в историята на науката. На международна пресконференция във Вашингтон, Маргарет Хеклър, министър на здравеопазването на САЩ и Робърт Гало, учен в Националния Институт по Здавеопазване, мой колега (на Питър Дюсбърг) и изследовател на ретровирусите, обявиха, че е открита причината за СПИН и че това е ретровирус наречен ХИВ или в превод от английски „човешки вирус на имунната недостатъчност”. Съобщиха, че няма за какво да се притесняваме и че до 2 години ще има ваксина и СПИН ще бъде овладян, но за съжаление прогнозираха, че през тези две години СПИН ще се разрастне в епидемия сред населението. Хипотезата на Гало беше че ХИВ се предава по полов път, най-вече при хора между 20 и 45 години и че компрометира имунната ситема като убива Т-клетките. Има два вида клетки, които са най-важни за имунната система: B- и Т-клетките. Ако едните не работят, защитата става безполезна. Така че ако Т-клетките умрат, имунната ситема се скапва, а ако я няма е все едно да си оставите вратата отворена в най-опасния квартал – започват да влизат всякакви неща. Това беше хипотезата, но веднага се появиха някои странни предположения. Оказа се, че имаш няколко години да си помислиш, първоначално бяха пет, после десет, сега дори двайсет. Значи заразяваш се днес и десет години например ти няма нищо. Можеш да продължаваш да се занимаваш с това с което си се занимавал дотогава, но десет години след това, може да се разболееш от една от 25-те болести които се наричат СПИН, когато си заразен с ХИВ. Може да бъде деменция, диария, туберкулоза. Това е дефиницията на центъра за контрол на болестите и не си го измислям. Ако имаш туберкулоза, която е едно от 25-те състояния свързани със СПИН и ако имаш антитела срещу ХИВ, ти си болен от СПИН. Ако обаче имаш същата туберкулоза без наличие на ХИВ, тогава се нарича просто туберкулоза и на никого не му пука. Няма да излезе на страниците на научните списания, никой няма да го спомене, защото туберкулозата е стара болест и никой няма да направи кариера по този начин. Деменция с ХИВ се нарична СПИН, деменция без ХИВ означава, че си просто глупав. Това е определението за СПИН и не си го измислям. Така вирусолозите се обединиха около идеята за вирусна инфекция. А одобрението за тази хипотеза беше още по-разпространено, тъй като новата болест се появи по време на комерсиализацията на науката, за която почти никой не говори, защото повечето учени виждат себе си като хора които търсят истината и само истината. Но реалността в университетите е че те са заобиколени от големи биотехнологични компании, които не се намират там случайно, защото в тях работят сущите онези учени, които претендират, че ги интересува само истината, а всъщност печелят милиони. Това понякога е добре. Добре е за икономиката, но не задължително за истината. Защото когато имаш компания и си вложил милион долара в една идея, естенствено не поощряваш алтернативни идеи, които биха могли да застрашат инвестицията. Затова производителите на биотехнологии биха се зарадвали най-много на едно вирусно заболяване, защото биха могли да направят тестове за откриване на антитела. Можете да също да направите ваксина и АЗТ. Но ако става дума за наркозависимост или хомосексуализъм или бог знае какво още, тогава трябва да извикате Майка Тереза, а така никой няма да получи пари за изследвания. Така че имаше изобилие от социални взаимотношения и търговски интереси, но ако погледнете ползата за общественото здраве от хипотезата че ХИВ води до СПИН, постиженията в това отношение са пълна катастрофа, абсолютен провал, дори един живот не е спасен. Въпреки похарчените милиарди за проучвания и изследвания, не е разработена ваксина. Не може дори да се приложи ефективна превенция въпреки стотиците организации, които запознават хората със СПИН, говорят им за безопасен секс и чисти игли, но болестта продължава да се разпространява. Отличителната черта на правилната научна хипотеза е да може да прави логична прогноза. Какво може да прогнозира хипотезата ХИВ/СПИН? Може ли да каже кой ще се разболее от СПИН? Тя предположи това, което може да се очаква от вирусно заболяване – да се разпространи сред населението. Това обаче не се случи. СПИН все още засяга 90% мъже, 30% от които интравенозни наркомани и 60% хомосексуалисти, останалите са хемофилици и пациенти с трансфузия. Той не се разпространи. Хипотезата за вирус не успя да предскаже епидемиологичния характер на СПИН. Ако отидете при личния си лекар и го попитате кога ще се разболея от СПИН, след като съм заразен, той ще ви отговори, че това може да стане след месец, година, десет години, двайсет, дори никога. Това изобщо не е полезна прогноза. А ако го попитате от какво ще се разболеете, той ще ви каже, че може да е деменция, но също така диария, саркома на Капоси, лимфома, пневмония, болести, голяма част от които нямат нищо общо. Тотално безполезни прогнози. Въпреки похарчените милиарди долари за изследвания, никой досега няма представа как ХИВ причинява СПИН. Всъщност ето и същественият недостатък в хипотезата ХИВ/СПИН: Т-клетките изчезват, но не са инфектирани от ХИВ. Заразена е най-много една на хиляда. Няма прецедент никъде в литературата по биология или дори микробиология където да се споменава за клетка която не е инфектирана да умира от даден вирус. Вирусите са вътреклетъчни паразити. Те проникват в клетката и променят структурата на клетката. Те не могат да изпратят сигнал „добре, аз съм тук, сега съм зает с нещо друго, но вие там ще умрете”. Вирусите не правят така. Те трябва да влязат в клетката и тогава могат да направят нещо, каквото и да е то. Но със сигурност не могат да убиват от разстояние. Това би трябвало да обясни хипотезата. Но не може. Вместо това ни занимава с ко-фактори и други неща. Има и други пропуски. СПИН е нова болест, но излиза че ХИВ е вероятно на годините на Америка, ако не и по-стар. Но как измерваме възрастта на вируса, особено когато го познаваме отскоро. Закон в епидемиологията е когато нов микроб или нова болест се появят сред населението, да се разпространява експоненциално, т.е. да се увеличи рязко, да избухне точно както Хеклър и Гало прогнозираха за СПИН. Това беше най-логичното предположение. Защото болестта се разпространява сред най-уязвимите. Точно както белият човек е докарал сифилиса и туберкулозата заедно с Библията и оръжията. До няколко месеца 95% от индианците били мъртви. Можели да четат Библията, и да използват оръжие, но умрели от сифилис и туберкулоза. Същото се случило с ескимосите и хавайците когато се срещнали с белите хора. Това е начинът по който новите болести се разпространяват сред населението. Когато нов грипен щам се появи, уязвимите, обикновено възрастните и най-младите се разболяват или някои от тях умират. После населението придобива имунитет. Оцелелите стават резистентни на зараза и вирусът или се успокоява или изчезва. Да видим какво е положението със ХИВ сред населението. Откакто можем да изследваме за ХИВ през 1985 можем да кажем че е отдавна установен вирус сред населението. Една нова епидемия като грипа например, ще се появи сезонно, ще избухне и ще изчезне. Да погледнем Кандида и Пневмоцистис, които са от така наречените болести свързани със СПИН. Това са гъби, които нормално се намират в дробовете и по кожата. Те могат да се открият в 100% от населението. Вижте ХИВ. Всяка година в САЩ се правят 20 милиона теста за СПИН. Въз основа на резултатите, един милион американци са били ХИВ-позитивни през 1985 и един милион американци са били ХИВ-позитивни през 1992 и 1993. Това показва че ХИВ е стар вирус и на база на този тип епидемиология може да се екстраполират цифрите 200 години назад. Това е толкова убедително доказателство, че вирусът е дошъл с имигрантите преди 200 години. Той е стар вирус, а СПИН е нова болест. Казваме че СПИН се предава по полов път. Вярно ли е обаче това? Правени са опити за заразяване с ХИВ и ние имаме експериментална група върху която да го проверим – хемофилиците. Има 20000 хемофилици в Америка. 15000 от тях или 75% имат ХИВ заради кръвопреливания още преди тестовете за СПИН. Така че от 10 години те са ХИВ-позитивни. Според хипотезата за вирусен причинител на СПИН те би трябвало всички да са мъртви. В действителност хемофилиците живеят 2 пъти повече отколкото преди 15 години. По тях можехме да видим колко бързо ХИВ се предава по полов път, като изследвахме съпругите и съпрузите на хемофилиците. Беше изчислено, че средно са необходими 1000 рискови сексуални контакта само за да прихванеш ХИВ. Следва латентен период от 10 години. Вижда се че е доста трудно да се хване ХИВ. С други думи няма вирус, който ако се предава по полов път, да може да оцелее при това условие. От еволюционна гледна точка това би било безнадеждно положение. Няма вирус, който би могъл да оцелее ако за това разчита на 1000 полови контакта. Типични венерични болести се предават при много по-висока ефективност. Гонорея, сифилис и херпес се предават при ефективност почти 50%. Ако сте имали сексуален контакт с човек, който има гонорея, вероятността да се заразите е поне 50%. При 1000 контакта, никой не може да оцелее. Единственият начин ХИВ да оцелее е ако има друг, по-надежден и сигурен начин да се предава. И този начин е известен – по време на раждането, като всички други ретровируси, при мишките, пилетата, маймуните които сме изследвали до втръсване през последните 30 години. Всички те се предават от майката на детето. А всичко, което по естествен начин се предава по рождение е безобидно, защото всичко, което би навредило и зависи от предаване по рождение, би било фатална комбинация. Бебето ще умре, майката ще умре, и микробът ще умре. Микроби, които се предават по рождение са по природа безвредни. Е. коли е сред тях. Хепатит B се предава по естествен път от майката на бебето. 90% от коренните жители на Африка или Австралия имат този вирус. Предава се защото се намира в червата; не се изкъпвате или не ползвате услуга за смяна на пелените. Майката избърсва бебето и ето ти го вируса. И бебето не се разболява.По този начин полиомиелитът се предаваше по естествен път преди време. Едва когато естествената верига на предаване се прекъсна, тогава стана патогенен, т.е. когато попада у вас на 15 или 20 годишна възраст. Така че ХИВ се предава по рождение и следователно не е патогенен. Ако вирус или микроб, който обикновено не се предава по този начин, случайно се предаде по рождение, като сифилис, последиците са ужасни. Бебето може да се роди сляпо или да умре, което се случва, но това не е естественият начин на предаване. Друг много силен довод срещу хипотезата за вирусен причинител на СПИН е че има случаи в рискови групи на хора, които нямат ХИВ. Има пневмония, саркома на Капоси, хемофилици с пневмония, хомосексуалисти със саркома на Капоси, наркомани с туберкулоза, но без ХИВ. Нарекоха ги ХИВ-негативни случаи на СПИН и всички се разтревожиха защото имало нов вирус. Нямаше нов вирус. Но му дадоха ново име, което никой не може да произнесе, дори не може да се използва за скрабъл, нарича се идиопатична CD4 лимфоцитопения. Това е прекрасно име. То няма да се появи на страниците на списанията, защото никой не го помни. Когато няма ХИВ, наричаме болестта със старото й име, при положение че не е СПИН. Това е най-силното доказателство, че ако една болест се появява в отсъствието на предполагаемата причина, тогава най-вероятно би трябвало да има друга причина за болестта. Но за това няма да чуете да се говори много.

сряда, 11 август 2010 г.

ВИТАМИН C ПРЕДПАЗВА ОТ РАК

Преди половин век, Лайнъс Полинг първи започнал да изследва значението на витамин С за здравето. Сега, 25 години след смъртта му, ново изследване потвърждава неговото твърдение, че витамин С има изумителни лечебни и защитни свойства. Всъщност, учените откриха наскоро, че витамин С може да спре развитието на ракови клетки.

Маргит Висърс, асоцииран професор към група за научни изследвания в Университета в Отаго, Нова Зеландия, открила, че адекватни количества витамин С могат да помагат в борбата с рака, както в превенцията така и в лечението.

Ролята на витамин С в лечението на рак се обсъжда от години, като никой не вярваше в това. Д-р Висърс успяла да демонстрира важността на витамина за поддържане на клетките в добро здраве. Това предполага и способност за ограничаване на разстежа на ракови клетки. В случаи на злокачествено заболяване, клетките започват да се делят неконтролируемо.

Екипът на д-р Висърс се опитал да разбере дали нивото на витамин С е по-ниско при пациенти с ендометриални тумори. Те проучили и дали има връзка между ниски нива на витамин С, агресивността на злокачественото заболяване и резистентността на туморите към лечението.

Резултатите показали, че туморите били много по-малко способни да акумулират витамин С в сравнение с нормалната здрава тъкан и липсата на витамин С пзоволявала на туморите да растат по-бързо. При ниски нива на витамин С туморите съдържали по-голями количества от един протеин наречен HIF – 1, който помага на рака да се развива и разпространява в цялото тяло.

източник: naturalnews.com
ВИТАМИН D ПРЕДПАЗВА ОТ ИНФЕКЦИИ

Учени от университета в Тампере откриха, че витамин Д спомага за предотвратяване на дихателните инфекции. Вземането на витамин Д като добавка било причината повече от половината участници в изследването да останат здрави по време на опитите в сравнение с само малко над 30% от контролната група.

Д-р Илкка Лаакси и група от учени провели изследване с 164 мъже да видят дали добавките от витамин Д влияят на цялостното им здраве. Дали на част от групата 400 единици витамин Д на ден за 6 месеца, а на останалите безвредно хапче. Тези, които вземали добавката имали по-добро здраве и по-малко респираторни инфекции отколкото тези, които не пиели витамин Д.

Въпреки че 400 единици витамин Д на ден отговаря на приетата дневна дажба, много лекари са на мнение, че нивото е твърде ниско, за да се очаква добър терапевтичен ефект. Тази хипотеза беше доказана от скорошно изследване в Япония, където на ученици бяха раздадени дози от 1200 единици витамин Д. Резултатът бил, че витамин Д намалил опасността от разболяване от грип сред децата, които вземали добавка.

източник: naturalnews.com
ДЕЦАТА ИМАТ НУЖДА ОТ МРЪСОТИЯ, ЗА ДА СА ЗДРАВИ

Учени от университета в Сан Диего, Калифорния, открили, че деца, които спазват прекалена хигиена, са по-податливи на инфекции и болести. Нормалните бактерии, които балансират имунната реакция, предпазват тялото от свръхчувствителност към порязвания и други наранявания. Прекомерната чистоплътност всъщност намалява естествената способност за лечение и поставя децата пред по-голям риск от болести.

Резултатите от изследването потвърждават, че контактът с бактерии е полезен за децата, които имат нужда от тях, за да изградят имунитет и да се предпазват от появата на алергии. Спазването на твърде стриктна хигиена се свързва със зачестяване на случаите на алергии в много страни по света.

Стафилококите, които учените изследвали, се оказали жизненоважни за спирането на възпалителни процеси. Те създават полекула наречена липотеихоична киселина (ЛТК), която балансира кератиноцитите по кожата да не предизвикват твърде голямо възпаление. В резултат на това, една обикновена раничка или ожулване не се подува прекалено при наличието на стафилококи.
Прекомерната употребата на сапуни, душ гелове и дезинфектанти за ръце унищожава тези важни бактерии, което кара много учени да се съмняват в съвременните методи за хигиена. Има родители, които не позволяват на децата си да излизат да играят навън, за да ги предпазят от бактерии, но всъщност тези ограничения повече вредят отколкото помагат.
Няколко организации на родители във Великобритания вярват, че това изследване доказва прекомерното предпазване на децата от бактерии и че мръсотията и пясъка са полезни за тях. Тъй като случаите на алергии са се утроили през последните 10 години, защитниците на тази идея се надяват, че резултатите ще накарат много хора да преосмислят представите си за здраве на децата си.

Бързото покачване на заболяваемостта от алергии, астма, автоимунни състояния, диабет и сериозни възпалителни процеси се забелязва и в САЩ, където поддържането на чистота е мания. Науката е доказала, че човешкото тяло се поддържа здраво благодарение на трилиони различни микроби, които взаимно се балансират. Антибактериалните продукти и други средства за хигиенизиране могат да предизвикат появата на супербактерии, които могат да причинят сериозни здравословни проблеми.

Деца, които растат по ферми и са изложени на всякакви гадини, насекоми и природни стихии, страдат от по-малко алергии и автоимунни заболявания отколкото градските деца, които прекарват голяма част от времето си в затворени помещения. Играта навън бос от време на време и по-честото ровене в мръсотията би било много полезно за доброто здраве на подрастващите, заключават учените от Сан Диего.

източник: naturalnews.com

вторник, 10 август 2010 г.

ПЪТИЩАТА НА ВЪЗПРИЯТИЕТО: ЗАЩО АМЕРИКАНЦИТЕ ЩЕ ПОВЯРВАТ ПОЧТИ НА ВСИЧКО - ЧАСТ III
от Тим О'Шей


СЧУПИ ТЕЛЕВИЗОРА
Започнете да четете вестници и списания и да гледате телевизия от по-различен ъгъл. Винаги питайте: какво продават, кой го продава? Спрете да подчинявате мозъка си на масмедиите. Никакви вестници, никакви новини, без Time magazine или Newsweek. Можете да го направите, просто си помислете как бихте могли да използвате свободното време.
Имаме ли нужда да знаем какво става всеки ден? Можем ли ако искаме да проверим дали е истина? Каква е целта на новините? Да информира обществеността? Едва ли. Единствената цел на новините е да държи хората в състояние на страх и несигурност, за да гледат пак утре и да бъдат подложени на същите рекламни съобщения.
Свръхопростяване? Естествено. Отличителният белег на медиите е умението да опростяваш нещата. Това е невидимата ръка чрез която хората трябва да бъдат контролирани без да разберат.
Помислете: какво наистина се случва в света през цялото време когато ни обливат всеки ден с глупави и досадни новини? Страх и несигурност – това винаги кара хората да се връщат за повече.
Ако това мислене ви се струва радикално, какво ще кажете да отидем още малко по-нататък. Какво ще изгубите ако спрете да гледате телевизия и да четете вестници? Ще претърпите ли някакви финансови, морални, интелектуални или академичи загуби от подобно решение? Наистина ли семейството ви има нужда постоянно да поглъща тези неграмотни, аморални, фалшиви, некултурни, отчайващо безмозъчни ценности на хората, които се показват в която и да е нощна телевизионна програма? Имате ли нужда ценностите в живота ви постоянно да ви ги подават с лъжичка? Тези програми наистина ли са забавни или просто ви откъсват от действителността и ви пречат да се опитате сам да проумеете нещата от независими източници? Кажете един пример за това как животът ви се е подобрил от гледането на новини и четене на вестници. Каква ви е ползата от това?

ПЛАНЕТАТА НА МАЙМУНИТЕ?
Няма съмнение че като нация от година на година ставаме все по-глупави. Забелязвали ли сте очевадните граматически грешки, които са навсякъде в рекламите и билбордовете? Грамотността е крайно ниска в повечето американски училища. Три четвърти от учениците от последните курсове в гимназиите в Калифорния не могат да четат добре, за да си вземат матурите. САТ тестовете смъкват все повече стандарта , за да прикрият всъщност колко глупави са станали децата. Поне 10% са с проблеми при ученето, които се подсилват със специално лечение и лекарства. Да сте чували повече някой да се е провалил?
Погледнете интелектуалното ниво на който и да е филм, който няма да се задържи дълго по салоните ако няма достатъчно експлозии, сцени с преследване, силикон, фалшиви бойни изкуства и идиотски диалози. Откога и поп музиката спря да изисква изучаването на някой музикален инструмент или теория, да не споменаваме писането на текстове? Може би ние просто не разбираме тази форма на изкуство, нали?
Да сте забелязвали как повечето статии в лъскавите списания изглеждат сякаш са написани от един и същ човек, който има точен поглед по всички въпроси, без оригинални идеи, и това повърхностно, самодоволно, хомогенизирано корпоративно всезнание, което ни успокоява, че всичко ще бъде наред?
Да, всичко ще бъде наред. Всичко ще бъде наред за ПиАр индустрията – това улеснява тяхната работа. Не само че много малко хора обръщат внимание на манипулациите, но и все по-малко са в състояние да ги разберат дори ако им разяснят за какво става дума. Включвайки телевизора не оставяйте рекламите да минават покрай ушите ви – по този начин всеки който има нещо да каже и има средствата да създаде един обществен образ чрез масмедиите ще достигне до мозъка ви. Просто защото четем или гледаме нещо по телевизията не означава, че е вярно или че си струва да се знае. Затова умът трябва да се пази от посегателства като се ограничава достъпът до него.
Това е единственият живот, който имаме. Времето е нашият капитал. Защо да го губим като позволяваме нашия потенциал, характер, ценности да бъдат моделирани, създадени и ограничавани според прищевките на масмедийните играчи? Има много важни решения, които са жизненоважни за нашето физическо, умствено и духовно здраве, решения, които изискват информация и научна работа. Ако в това са намесени пари, обективност трудно се постига. Помнете, че ако някой знае нещо, то някой е поръчал този и е платил за него. Истинското знание коства усилия, и търсене поне едно ниво по-надолу от това, което всеки знае.

неделя, 8 август 2010 г.

ПЪТИЩАТА НА ВЪЗПРИЯТИЕТО: ЗАЩО АМЕРИКАНЦИТЕ ЩЕ ПОВЯРВАТ ПОЧТИ НА ВСИЧКО - ЧАСТ II
от Тим О'Шей


НАУКА ПОД НАЕМ
ПиАр агенциите станали много изтънчени в правенето на новинарски материали. Научили се как да използват имената на известни учени за дадено проучване, което те дори не са поглеждали. По този начин редакторите на вестници и телевизионни програми дори не подозирали, че даден материал е абсолютен пиар.
Ето например как бензинът с олово започнал да се използва. През 1922, Дженеръл Мотърс открили че като се добави олово към бензина се увеличава мощността. Когато се появили притеснения за безопасност, Дженеръл Мотърс платили на Минната Агенция да направи фалшиви тестове и да публикува лъжливо проучване, което да „доказва”, че вдишването на олово е безопасно. Да влезе Чарлз Кетъринг. Основател на световно известния Слоун-Кетъринг Мемориъл Инститют за медицински изследвания, Чарлз Кетъринг бил също и в управителния съвет на Дженеръл Мотърс.
По някакво странно съвпадение, скоро Слоун-Кетъринг Инститют започва да издава доклади, в които се твърди, че оловото естествено се среща в човешкото тяло и затова малки количества от него могат лесно да се изхвърлят. Чрез връзките си с Фондацията за Индустриална Хигиена и ПиАр гиганта Хил&Ноултън, Слоун Кетъринг се справил с цялата опозиция и изследванията срещу оловото. Така в продължение на 60 години все по-голямо количество от бензина ставал оловен, до 70-те години, когато 90% от бензина бил с олово.
Накрая било твърде очевидно, за да се скрие, че оловото е основен карциноген и било забранено в края на 80-те години. Но през тези 60 години, е изчислено, че около 30 милиона тона олово под формата на пара са попаднали на улицата.

ЛОША НАУКА
През 1993, един човек, Питър Хубър, измислил нов термин – лоша наука. Неговата елементарна теза била, че истинската наука подкрепяла технологиите, индустрията и прогреса. Всичко останало изведнъж се превърнало в лоша наука. Хубър обаче не успял да прозре един факт: истинската наука не започва със заключения. Истинските учени търсят истината, защото все още не знаят каква е тя.
Истинският научен метод следва 4 основни стъпки:
1. прави се хипотеза
2. правят се предположения за тази хипотеза
3. предположенията се изследват
4. отхвърля се, приема се или се преработва хипотезата на базата на резултатите от изследването
Начин по който може да разграничи истинската от псевдо науката е че истинската наука винаги посочва грешки и пропуски в собствените си изследвания, докато фалшивата претендира, че такива няма.

ИСТИНСКАТА ЛОША НАУКА
Спонсорирани от корпорации изследвания, независимо дали в областта на фармацевтиката, ГМО храните или химическата индустрия, започват с предопределени заключения. След това учените трябва да докажат, че тези заключения са верни. Този несправедлив подход към науката променил начина на правене на изследвания в Америка през последните 50 години. Това няма нищо общо с търсенето на знания. Изследванията се превърнали в поредната стока, нещо, което можеш да купиш и продадеш.

ДВЕТЕ ОСНОВНИ ЦЕЛИ НА „ЗДРАВАТА НАУКА”
Корпоративният ПиАр днес се противопоставя главно на изследвания, които предпазват Общественото здраве и околната среда. Странно е, че повечето пъти, когато срещнем израза „лоша наука” , той е свързан с нещо, което може да застраши здравето или околната среда. Това има смисъл, тъй като парите сменят притежателя си просто чрез продаване на илюзията за здраве и защитаване на околната среда. Истинското обществено здраве и опазването на природата имат много ниска пазарна стойност. Иронията е че самопровъзгласилите се ловци на лоша наука които работят към корпорациите, всъщност не са учени. Това е възможно, защото науката няма значение, а създаването на имидж.

ЕЗИКЪТ НА НАПАДЕНИЕТО
Когато ПиАр агенциите атакуват екологични групи или хора, занимаващи се с алтернативна медицина, използват специални думи, които носят емоционален заряд: скандален, безобразен, здрава наука, лоша наука, разумен, създаване на паника, отговорен, фобия, измама, истерия и т.н. Друга стандартна тактика е да се използва реториката на екологичните организации, в защита на опасни и недоказани продукти, които наистина представляват опасност за околната среда. Това често го виждаме в заблудите по отношение на ГМО храните. Те обясняват как ГМО храните са необходими за по-големи добиви, които ще сложат край на световния глад. В действителност обаче, ГМО културите дават по-ниски добиви от естествените насаждения. Големият замисъл излиза наяве когато се прозре фактът, че ГМО храните са създадени от производителите на хербициди и пестициди така че, растенията да издържат на по-големи количества хербициди и пестициди.

МИРАЖЪТ НА ПРОФЕСИОНАЛНАТА РЕЦЕНЗИЯ
Публикувай или умри е класическата дилема на всеки учен. Това означава, че който очаква финансиране на следващ проект, трябва да публикува доклада си в най-добрите научни списания като JAMA, New England Journal, British Medical Journal и т.н. , които са рецензирани. Тоест всички статии, които се публикуват сред всички онези цветни реклами на лекарства на централна страница, са прегледани и одобрени от едни наистина умни типове с много титли и квалификации. Предположението е че ако статията мине критиката, то данните и заключенията от изследването са били щателно проверени и имат нещо общо с реалността. Има обаче, няколко проблема. Първият от тях са парите. Дори престижни медицински списания да претендират, че са обективни, научни и некорумпирани, в действителност като всички лъскави списания, те също се съобразяват с едно основно правило: не се противопоставяй на рекламодателите. В края на краищата, рекламите на лекарства на цяла страница струват милиони. Дали една фармацевтична компания ще продължи да плаща за реклама в списание, което е отпечатало научен доклад атакуващ безопасността на лекарство? Помислете малко, редакторите не са толкова глупави.
Друг проблем е конфликтът на интереси. Има изискване , всички медицински списания да разкриват евентуални връзки между автора на статията и производителя на даден продукт. На практика това никога не се случва. Проучване през 1997 показва, че от 142 медицински списания няма нито едно подобно разкритие.
Друг проблем е купуването на място. Една фармацевтична компания може лесно да плати 100 000 долара, за да публикува каквото си иска в някое списание. Това е честа практика в така наречените рецензирани списания. През 1987, New England Journal публикува статия за 7-годишните изследвания на д-р Р. Слътски. Оказва се, че през този период д-р Слътски поместил 137 статии в няколко рецензирани списания, като за поне 60 от тях имало доказателства за научна фалшификация и изопачаване на данни от експерименти, които никога не са провеждани, измервания и статистически анализи, които никога не са правени. Често се наблюдава и така наречения „Вавилонски ефект”, при който фалшива информация от подобни уж реномирани списания се цитира от други учени, които биват цитирани от трети и т.н. Ако искате да видите нещо, което до известна степен да онагледи цялата дискусия, обърнете внимание на рекламата на Макдоналдс, която често се появява на страниците на списанието на Американската Медицинска Асоциация. Имайте предвид, че това е същото издание, което близо 50 години пускаше реклами на цигари публично обявявайки ползата за здравето от пушенето. Супер научно. О, да.

събота, 7 август 2010 г.

Пътищата на възприятието: защо американците ще повярват почти на всичко - ЧАСТ I
oт Тим О’Шей


Много е трудно постоянно да обясняваш на хората как повечето въпроси от обща представа са научно втълпени в общественото съзнание от хиляди клипове по медиите всеки ден. За да спестя време, ще представя само малко исторически факти за това как се борави с информацията в САЩ. След като бъдат нагледно показани основните принципи за начините по които исторически е възникнала съвременната система за медиен контрол, хората могат да станат по склонни да се съмняват в което и да е популярно мнение. Ако всички вярват в нещо, вероятно не е истина. Това се нарича традиционно знание.В Америка традиционното знание което се приема от обществото е обикновено измислено: някой е платил за него.
Примери:
Лекарствата възстановяват здравето
Ваксините дават имунитет
Лечението на рак е много близо
Менопаузата е болестно състояние
Когато детето е болно, незабавно има нужда от антибиотици
Когато има висока температура, му трябва Тиленол
Болниците са безопасни и чисти
Америка има най-добрата здравна система в света
Американците са най-здравите в света
Млякото е добър източник на калций
Никога не можеш да преодолееш нуждата от мляко
Витамин С е аскорбинова киселина
Аспиринът предпазва от сърдечни удари
Лекарствата за сърце подобряват работата на сърцето
Нито едно дете не може да започне училище без да е ваксинирано
Агенцията за храните и лекарствата щателно тества всички лекарства преди да ги пусне на пазара
Бременността е сериозно медицинско състояние
Химеотерапията и облъчването са ефективни лечения за рак
Когато детето ви има възпаление на ухото, трябва веднага да му се дадат антибиотици за всеки случай
Естрогенът предпазва от остеопороза след менопауза
Педиатрите са най-високо квалифицираните медицински специалисти
Целта на здравната система е здравето
Хив е причината за СПИН
АЗТ лекува СПИН

Без ваксини, заразните болести ще се появят отново
Флуорът във водата предпазва зъбите от кариес
Антигрипните ваксини предпазват от грип
Ваксините са щателно тествани преди да бъдат одобрени
Лекарите са убедени че ползите от ваксините са далеч повече от възможните рискове
НАСДАК е естествен пазар контролиран само от търсенето и предлагането
Хроничните болки са естествено последствие от остаряването
Соята е най-здравословният източник на протеин
Инсулинът лекува диабет
Като ти махнем жлъчката, можеш да ядеш всичко което поискаш
Лекарствата срещу алергия лекуват алергия.
Това е списък от лъжи, които струват милиарди долари за да се измислят. Някога чудили ли сте се защо никога американският президент не прави публични изявления освен ако не чете?

КАК ЗАПОЧНАЛО ВСИЧКО
В книгата „Повярвайте ни: ние сме експерти”, Стаубър и Рамптън събират интригуващи данни, които описват науката за създаването на общественото мнение в Америка. Те проследяват съвременното обществено влияние до началото на 20 век като акцентират върху работата на такива като Едуард Бърнис, бащата на манипулацията. От неговата изумителна хроника Пропаганда, научаваме как Едуард Бърнис взел идеите на своя чичо, Зигмунд Фройд и ги приложил във възникващата тогава наука за убеждаване на масите. Единствената разлика била, че вместо да използва тези принципи за да разкрие тайните в човешкото подсъзнание, както психологията на Фройд, Бърнис използвал същите тези идеи за да манипулира събития и създава илюзии, които да заблуждават и представят невярно с цел финансова изгода.

БАЩАТА НА PR-а
Бърнис доминирал ПиАр индустрията до 40-те години на 20 век и бил важна фигура още 40 години след това. През това време, той вземал стотици поръчки да създава обществени нагласи за дадена идея или продукт. Няколко примера: още като нов служител в комитета по публична информация, една от първите поръчки на Бърнис била да накара американците да повярват във втората световна война като идея с която „светът ще стане безопасно място за демокрацията”. Няколко години по-късно, Бърнис прави сензация като популяризира идеята жените пушачки. Организирайки великденския парад в Ню Йорк през 1929, Бърнис показал че е сила с коята трябва да се съобразяват. Той организирал бригадата Факли на свободата където суфражетки марширували на парада като пушили цигари в знак на движението за женски права. Такова обществено внимание получил само от това събитие, че оттогава насам, жените спокойно вредят на собствените си бели дробове на обществени места, както мъжете винаги са го правили. Бърнис популяризирал идеята да се яде бекон на закуска. Тъй като не е човек, който отхвърля предизвикателствата, той измислил рекламния формат заедно с американската медицинска асоциация. Той продължил почти 50 години доказвайки, че цигарите са полезни за здравето. През следващите няколко десетилетия, Бърнис и колегите му развили принципите с които върху хората като цяло можело да се оказва въздействие чрез повтаряне стотици пъти на послания. Като се разбрала каква е ролята на медиите, други страни се опитали да ги последват. Но Бърнис си останал златния стандарт.Гьобелс, министърът на пропагандата на Хитлер, изучавал принципите на Едуард Бърнис когато развивал тезите си пред немския народ за чиста раса.

ДИМ И ОГЛЕДАЛА
Работата на Бърнис била да оформи нещата по друг начин; да създаде един желан образ, който да постави даден продукт или концепция в приятна светлина. Бърнис описвал обществото като „стадо което трябвало да бъде водено”. И това стадно мислене прави хората податливи. Бърнис никога не се отклонил от своята фундаментална аксиома да „контролира масите без те да знаят това”. Най-добрият ПиАр е когато хората не разбират, че са манипулирани. Стаубър описва логиката на Бърнис по следния начин: „научната манипулация на общественото мнение е необходима за да се преодолее хаосът и конфликтът в едно демократично общество”. Тези първи манипулатори на общественото мнение претендирали че са в морална услуга на човечеството като цяло – демокрацията била твърде добра за хората; те имали нужда да им се казва какво да мислят, защото били неспособни сами да мислят рационално.

ПАРИТЕ
След като възможностите за прилагане на психологията на Фройд в мас медиите се очертали, Бърнис скоро имал повече корпоративни клиенти с колкото можел да се справи. Световни корпорации се надпреварвали да ухажват новите имидж мейкъри. Имало десетки стоки, услуги и идеи, които трябвало да бъдат продадени на податливите маси. През годините, тези играчи имали парите да изградят имиджа си.
Няколко примера:
Philip Morris, Pfizer, Union Carbide, Allstate, Monsanto, Eli Lilly, tobacco industry, Ciba Geigy, lead industry , Coors, DuPont, Chlorox, Shell Oil, Standard Oil, Procter & Gamble, Boeing, General Motors, Dow Chemical, General Mills, Goodyear
Десетки Пи Ар агенции се появили за да задоволят това търсене. Сред тях:
Burson-Marsteller , EdelmanHill & Knowlton, Kamer-Singer, Ketchum Mongovin, Biscoe
Duchin, BSMG Buder-Finn
Въпреки че са световно известни в ПиАр индустрията, ние не познаваме тези фирми. Най-добрият ПиАр не се забелязва. Десетилетия наред те са формирали мнения, с които повечето от нас са отраснали, по почти всички въпроси, които имат най-далечна комерсиална стойност включително:
лекарства
ваксини
медицината като професия
алтернативна медицина
флуоридизацията на водата
хлор
домакински почистващи продукти
тютюн
диоксин
глобално затопляне
оловен бензин
проучване и
лечение на рак
замърсяване на океаните
гори и дървен материал

образи на известни личности
контрол на щетите, управление на кризи и бедствия
генетично модифицирани храни
аспартам
хранителни консерванти
преработени храни
зъбни амалгами
т.н.

ПЪРВИ УРОК

Бърнис рано разбрал, че най-ефективният начин да създаде правдоподобност на даден продукт или образ трябва да използва „независимо мнение на трета страна”. Например, ако Дженеръл Мотърс излязат и кажат, че глобалното затопляне е лъжа, съчинена от природозащитници, хората ще заподозрят Дженеръл Мотърс тъй като компанията дължи състоянието си на продажбата на автомобили. Ако обаче, някой независим научен институт с много правдоподобно име като Глобална Климатична Коалиция представи научен доклад от който става ясно че глобалното затопляне е измислица, хората започват да се объркват и да имат съмнения по въпроса. Точно това направил Бърнис. Със съобразителност внушена от зъл гений, той създал „повече институти и фондации от Рокфелер и Карнеги взети заедно”. Тайно финансирани от индустриите чиито продукти били оценявани, тези „независими” научни агенции произвеждат на конвейер „научни” изследвания и материали за пресата които биха могли да създадат всеки желан имидж. Такива агенции получавали имена като:
Фондация за изследване на температурата, Международен информационен съвет по храненето, Защита на потребителя, Коалиция за напредък на сериозната наука, Фондация за хигиена на въздуха, Федерация за индустриално здраве, Манхатънски институт за качество на земеделска продукция, Институт за тютюн, Американски съвет за наука и здраве, Глобална климатична коалиция, Алианс за по-добри храни
Звучат съвсем законно, нали?

НАГЛАСЕНИ НОВИНАРСКИ СЪОБЩЕНИЯ
Както Стаубър обяснява, тези организации и стотици като тях са водещи групи, чиято единствена мисия е да рекламират имиджа на глобалните корпорации , които ги финансират. Това се постига от части с безкрайна медийни съобщения, които обявяват пробив в науката по всяко радио и вестник в страната. Тези предварително подготвени материали се четат направо в новините, дори са целенасочено направени за новинарския формат. Това спестява на журналистите усилията да проучват въпросите, особено на теми за които знаят много малко. Цели секции от съобщението или ако е видео репортаж целият материал може да не се редактира, поставя се заглавие и готово! Моментални новини – копи и пейст. Написани от корпоративни ПиАр агенции.

ЕЗИКЪТ НА УБЕЖДАВАНЕТО
Пионери като Айви Лий и Едуард Бърнис натрупали опит и започнали да формулират правилата и нормите на общественото мнение. Те бързо научили, че психологията на тълпата трябва да се определя от емоции , не от факти. Тъй като хората не са способни да мислят рационално, мотивацията трябва да се основава на впечатления, вместо на логика. Ето някои от правилата на новата наука на ПиАр-а:
технологията е религия сама по себе си
ако хората не са способни да мислят разумно, истинската демокрация е опасна
важните решения трябва да се вземат от експерти
когато се разработва дадена тема, да се стои далеч от съдържанието, да се създават образи
никога не казвай лесно доказуема лъжа
Думите се подбират много внимателно заради тяхното емоционално въздействие. Ето един пример. Група наречена Международен съвет за хранителна информация се занимава с естественото отвръщение на хората от генно модифицираните храни. Обеществото инстинктивно се страхува от тези екпериментални организми, които изведнъж се появиха в магазините и съдържат днк модификации.
Агенцията иска да успокои хората в безопасността на ГМ храни и избягва думи като:
франкенхрани, Хитлер, биотек ,химически, ДНК експерименти, манипулирам, пари,
безопасност, учени, облъчване, рулетка, смесване на гени, гени, оръжие, случаен
Вместо това, добрият ПиАр съдържа думи като:
хибриди, естествен, ред, красота, избор, изобилие, кръстосване, разнообразие, земя, фермер, органичен, пълноценен
Това е основна фройдистка асоциация. Фактът че ГМ храните не са хибриди, които са били създадени чрез бавна и внимателна научна кръстоска няма никакво значение. Това е псевдонаука, а не наука. Формата е всичко, а същността е временен мит.
Кой мислите финансира Международния съвет за хранителна информация? Досетете се. Точно така – Монсанто, ДюПон, Фрито-Лей, Кока Кола, Нутрасуийт – тези, които са в състояние да направят милиарди от производството на ГМ храни.

ОСОБЕНОСТИ НА ДОБРАТА ПРОПАГАНДА
Докато науката за контрол на масите се развива, ПиАр агенциите начертават принципите за ефективност на продукта. Ето най-ценните от тях:
да накараш противника да загуби човешкия си облик с квалификации и обиди
говори общи приказки като използваш емоционално позитивни думи
когато се опитваш да прикриеш нещо, не използвай прост английски; печели време, отвличай вниманието
спечели подкрепата на известни личности, църкви, спортисти, хора от улицата... всеки който няма експертно мнение по дадения въпрос или тема
ние милиардерите сме точно като вас, обикновените хора

когато омаловажавате възмущение, не казвайте нищо, което може да се запомни, изтъкнете ползите от това което се е случило току-що, избягвайте морални въпроси


към втора част http://naturalnewsbg.blogspot.com/2010/08/ii.html

ВАКСИНИТЕ - ГОЛЯМАТА ИЗМАМА ЧАСТ 2

Да се върнем назад във времето за малко към края на 2000 година. Асоциацията на американските лекари и хирурзи единодушно гласуваха да се спрат всички задължителни детски ваксини. Защо биха направили такова нещо? Защото по думите на д-р Джейн Ориънт, изп. директор на асоциацията:
„Децата са изправени пред опасността да умрат или да имат сериозни трайни увреждания от ваксините”.

Какво? „ ... да умрат или да имат сериозни трайни увреждания от ваксините”? Искате да кажете, че ваксините не само, че са безполезни, но и опасни? Трябва да се измъкна от този лабиринт. Няма кислород, а факлата ми току-що изгасна.

Един от най-сериозните странични ефекти на ваксините е че често предизвикват болестите , от които би трябвало да предпазват.

Например, случаите на морбили намалели с повече от 95% преди да се въведе ваксина през 1963. Нещо повече, вероятността за зараза с морбили при ваксинираните деца е 14 пъти по-голяма. (доклад на Националната Здравна Федерация, 1969)

В едно излседване в Чикаго, 90% от ваксинираните срещу морбили се разболели от морбили. (интервю на Гари Нъл с Джейми Мърфи, автор на „Какво всеки родител трябва да знае за детските имунизации”, 1997)

В едно проучване публикувано през 1994 в Архивите на Вътрешната Медицина за случаите на всички училищни епидемии от морбили в САЩ и Канада става ясно че:

„77% от всички случаи на морбили са сред ваксинираните. Очевидният парадокс е че докато степента на имунизация се качва, морбили все повече става болест на имунизираните”.

В епидемия от морбили през 1986 в Корпус Кристи, Тексас, 99% от заразените деца са били ваксинирани. (Медицински Журнал по Епидемиология, 1987)

Авторите на изследването заключили:

„Епидемии от морбили могат да избухват дори когато повече от 99% от учениците са били ваксинирани”.

Забележете използването на „дори когато”, вместо по-логичното „защото”.

Наскоро едно изследване показа, че хора, ваксинирани срещу морбили, се оказват три пъти по-податливи да развият болестта на Крон и 2,5 пъти язвен колит. Откакто е въведена през 1968, ваксината е причина случаите на болестта на Крон сред деца в Шотландия да се увеличат с 300%. (сп. Ланцет, 1996)

Вместо да предпазва от морбили, ваксината просто потиска болестта, за да се появи по-късно под други форми. (Джейми Мърфи, автор на „Какво всеки родител трябва да знае за детските имунизации”, 1993, страница 114)

Ваксината срещу морбили е свързана със заболявания като енцефалопатия, асептичен менингит, парализа на черепния нерв, проблеми с паметта, хиперкинеза, сериозно умствено изоставане. (интервю на Гари Нъл с Джейми Мърфи, 1995)

Друго изследване откри, че жени ваксинирани срещу морбили предават много по-малко имунитет на бебетата си отколкото неваксинираните жени.

Преди въвеждането на ваксините, беше изключителна рядкост бебе да се зарази от морбили. Сега повече от 25% от всички случаи на морбили са деца под една година. (Даниъл Хейни, Албукерк джърнъл, 1992)

„Проблемът е още по-сериозен поради факта, че най-уязвимите към морбили, децата, са най-малко защитени. В миналото, повечето майки предавали на бебетата си по естествен път придобити антитела срещу морбили чрез плацентата, което предпазвало децата до 9 месеца. С настъпването на ваксините, голям процент от майките се оказват серонегативни (нямат антитела) и не могат да предадат тези антитела на децата си точно когато ваксините не са ефективни, и в същото време децата са най-уязвими. От друга страна, онези, които обикновено се чувстват по-добре след като са приели антитела от майките си, може да се окажат в неблагоприятната позиция антителата и ваксината да си взаимодействат от което не се получава никаква защита”. (Джърнъл ъв Педиатрикс, 1979)

В друго изследване през 1999, било установило, че 33% от децата , чиито майки са родени след 1963, когато се въвежда имунизацията срещу морбили, се заразили от болестта, в сравнение с 12% от децата на по-възрастни майки, които не са били ваксинирани.

Ако смъртните случаи не са достатъчни, друг сериозен страничен ефект от ваксините са хроничните болести. Оказва се, че ваксините имат пряка връзка с появата на новите епидемии от различни форми на алергия, астма, хиперактивност и не на последно място – аутизъм.

„Аутизмът е бил непознат преди началото на 40-те години на миналия век. Забелязва се стръмно покачаване на заболяваемостта в САШ в края на 70-те и Великобритания след 1988 вследствие на масово използване на тройната ваксина срещу морбили, заушка и рубеола.” (д-р Едуард Язбак)

По същото време започна да се появява една нова клинична картина. Много от децата със симптоми на аутизъм, по-късно са здрави и се развиват добре до 15-я месец. Тогава изведнъж спират да придобиват нови умения и започват да се влошават отново, престават да говорят и губят социални умения. Появяват се и неврологични, имунни и гастроинтестинални симптоми: някои получават пристъпи, други имат непрекъснати инфекции и се подлагат на постоянно лечение с антибиотици , трети получават остра диария...

Твърде много натрапвания успех на ваксините е една измислица. Това е епос на триумфа на човек над природата, един разказ, който проследява победите на мащабните програми за имунизация, един доклад за началото и края на ужасни болести като полиомиелит, коклюш, дифтерия, едра шарка и морбили. Ваксинирането е най-голямата медицинска история, което някога е разказвана. И без каквото и да е съмнение, тя е пълна измислица, една история създадена от желанието на няколко души за слава и финансова печалба. Тази история е най-голямата заблуда пробутана на една глупава и супернаивна общественост.
Истинската наука ни казва, че няма никакви доказателства в полза на имунизациите и твърде много причини поради които да не се имунизирате.

Днес ние безжалостно берем плодовете от задоволяването на желанието на обществото за медицински магически куршум, куршум пълен с отрова. Има обаче надежда. И тя е че през 2012 година според майския календар ще настъпи краят на света. Звучи доста страшно. Или може би не съвсем. Може би ще бъде краят на един свят и началото на друг.

петък, 6 август 2010 г.

ВАКСИНИТЕ - ГОЛЯМАТА ИЗМАМА ЧАСТ 1

от д-р Джок Дабълдей


За първи път се заинтересувах от имунизации, когато от едно радио ме помолиха да говоря за ваксините. Тогава, след години научни изследвания в областта на акушерството, си помислих: „Какво сега, години наред и с ваксини ли трябва да се занимавам?”

Реших, обаче, да направя едно не особено задълбочено търсене в интернет и открих някои много странни неща. Като някой, който вярва, че от от ваксините има голяма полза, бях направо изумен от данните точно за обратното. Затова си купих книги, написани от независими научни източници...
Повечето от книгите бяха публикувани наскоро. Всички бяха добре подкрепени с факти и справки. И във всички книги заключенията се основаваха на сурови, неподправени данни за заболяваемостта и смъртността в няколко държави през последните 200 години.

Нито една от книгите не направи връзка между имунизациите и подобряването на човешкото здраве. Още по-важното е че нямаше установена връзка между практиката на ваксиниране и науката.
Как е възможно това? Имунизациите не са ли научно доказани?

Можете ли да предположите колко дългосрочни контролирани изследвания са проведени за всички ваксини за всички болести във всички държави по света откакто ваксинацията е измислена през 1796?

Нула, николко.

208 години на разположение на науката да направи такова изследване и резултатът е нула.

Та, какво точно представлява това възхвалявано нещо, наречено дългосрочно контролирано изследване? В случая с ваксинациите, това означава да вземеш две големи групи от хора, да ваксинираш едната и да не ваксинираш другата, и след това да се следи степента на заболяваемост за период от няколко години. Краткосрочните изследвания не дават никаква полезна информация за ефикасността на ваксините.

Как така се получава, че няма нито едно подобно изследване?

Та ние живеем в ерата на научните изследвания. Правителства и частни организации проучват всичко под слънцето.

Наскоро, една организация похарчи 25 000 долара за да проучи защо хората лъжат, мамят и се държат грубо на тенис кортовете във Вирджиния.

Националният институт по неврология пък похарчи 160 000 долара за да установи дали някой може да „омагьоса” (hex) противник като нарисува “X” (екс) на гърдите си.

Националният институт по злоупотребата с алкохол и алкохолизма даде над 1 милион долара, за да открие дали пияните риби са по-агресивни от ... трезвите риби.

Националната научна фондация награди с 220 971 долара учени, за да изследват защо жените се усмихват повече от мъжете. То беше последвано от друго изследване за значението на усмивката по принцип. Същата фондация спонсорира и проучване на историята на факс машината.

Всичко се изследва през цялото време. Всичко, освен ваксините.

Сигурно се питате защо фармацевтичните компании, които постоянно финансират разни проучвания, нямат интерес от провеждането на дългосрочно изследване на ваксините?

Ефикасни ли са ваксините или не?

Ако погледнем назад във времето в официалните статистически данни на правителствата в САЩ, Австралия и Великобритания, откриваме един много интересен модел.

Много често, природата се грижи за хората без намесата на ваксини. Тя поваля онези, чиито имунни системи са компрометирани и не функционират добре, а сред останалото население, заболяваемостта е практически нула.

Болестите просто се появяват, достигат връхна точка и след това вървят надолу без помощта на медицината...

Но интересното е че ваксините често се използват към края на епидемията. Какво се случва със заболяваемостта след въвеждането на ваксини? Спадът продължава или понякога рязко се качва за кратък период. При всички случаи, заслугата се приписва на ваксините.

Понякога, като в случаите на скарлатина и тиф, не е въвеждана ваксинация преди болестта да отшуми. Заслугите обаче са пак на ваксините.

Говорих с много лекари за тези данни и им показах таблиците. Никой не ги беше виждал. Единственото, което повтаряха е че трябва да има някаква грешка.

Лекарите, които приемат, че няма дългосрочно изследване за ползите от ваксините, са абсолютно непреклонни по въпросите на епидемиологията.

Разбираемо е защо това е така. Така са ги учили, натъпкали са в главите им идеята, че историята на съвременната цивилизация е историята на триумфа на изкуствено предизвикания имунитет.

И когато ги притиснеш в ъгъла, започват да се отбраняват: „Тези таблици са грешни! Не е възможно тези цифри да са верни!” Но те не са грешни. Това са единствените данни, с които разполагаме.

Това е официалната правителствена статистика на няколко различни правителства. Все още чакам някой лекар да ми изпрати „точните числа”.

Ако епидемиологията не може да докаже, че ваксините действат и дългосрочните изследвания не могат да докажат, че ваксините действат, напрактика нямаме без доказателство, че ваксините действат.

Измамата с ваксините била разкрита преди 87 години от доктор Уолтър Хедуън в статия озаглавена „Създаването на измамата наречена ваксиниране”. В нея той разказва за Едуард Дженър и неговото циркаджийско майсторство да пробутва на нищонеподозиращата публика своите необосновани твърдения.

Историята продължава с живота на Едуард Дженър, изобретателят на ваксината и Луи Пастьор, създателят на теорията за вирусите.

Тези мъже никога не са били истински учени. Те са били, за наше огромно нещастие, шоумени, мошеници и търговци.

Още през 1889, в едно научно американско списание се появява статия на д-р Люто от Франция, който разобличава мошеническите методи на Пастьор.

Сто години по-късно, проф. Джерълд Гийсън от университета в Принстън, направи проучване на лабораторните записки на Пастьор, които поради забрана от самия Пастьор, станали публични едва след смъртта на внука му през 1975. Професорът сравнил записките и публикациите на Пастьор и оповестил какво е открил на научна конференция в Бостън.

В презентацията си, Гийсън разкрил, че Пастьор е извършил научна измама, че е нарушил медицински, етични и научни прннципи и е публикувал невярна информация.

Освен това, за наша най-голяма вреда, Пастьор откраднал и грешно представил идеите на свой съвременник, Антоан Бошан. Той бил разработил теория за болестите наречена „теория за средата”. Според нея, всички живо същества включително микроорганизмите, живеят в специфична среда. Лошите бактерии живеят най-добре в нездравословна среда.

Но както знаем, Пастьор измислил своя теория: „теория за бактериологичния произход на болестите”, върху която се базира цялата съвременна медицина. Според тази теория, ако има бактерии, значи има проблем.

Решението на Пастьор? Загрей ги докато експлодират. Денатурирай ги. Унищожи ги на всяка цена. Теорията на Пастьор надделяла над тази на Бошан, заради по-добрия маркетинг на идеите на Пастьор. В съвременната медицина, средата се пренебрегва, бактериите са всичко.

Пастьор не бил единственият играч. Едуард Дженър, който поради някаква причина има репутацията на „велик учен”, си е купил медицинската диплома от колежа „Сейнт Андрюз” за 75 долара.

Машинациите на Дженър и Пастьор дали точно това от което имали нужда хората - двойна надежда пред опасността от разпространението на болести. Сега трябва да зададем въпроса колко пари щяха да спечелят съвременните посредници между хората и тяхното здраве ако теорията за средата беше надделяла? Възможно ли е да имаме цяла индустрия за здравни услуги без теорията за вирусите на Пастьор? Едва ли.

Тогава хората щяха да разберат, че тяхното здраве е тяхна отговорност. Щяха да разберат, че условията за живот на клетките в тялото се влияят от индивидуалните ни решения всеки ден. Една ябълка на ден, държи лекаря далеч от мен. Ако теорията на Бошан беше надделяла, сега лекарите и болниците щяха да се върнат към предишните си задължения да се грижат за хора, които случайно падат от ябълковите дървета и си чупят ръцете.

За съжаление, тази теория се знае и се следва от една много малка част от западните лекари. Теорията на Бошан не е интригуваща и завладяваща като на Пастьор. Къде е драмата в това да ядеш една ябълка на ден?

Обвиняват ме, че мнението ми не било достатъчно балансирано и че представям само едната страна на нещата. Цялата западна цивилизация, от най-богатия до най-бедния, крещят от покривите на сградите че ваксините са просто прекрасни. Къде е балансът тук? Всички информационни масмедии, телевизии, вестници и списания представят ваксините като спасители на човечеството.
Дори да исках да представя двете страни в спора, не бих могъл. Просто няма две страни. Що се отнася до науката, няма никакви докзателства, че от ваксините има полза както се твърди.

Ами антителата? Няма ли изследвания, които да показват, че ваксините качват нивото на антитела в организма? Да, има такива, но антителата не са свещеният граал, който учените някога са смятали,че са.

Няма абсолютно никакви данни, че високият брой на антитела означава добро здраве или че води до повишена способност да се предпазваме от болести.

Единственият научен довод, с който медицинската индустрия подкрепя ваксинирането е че с помощта на ваксините се образуват антитела. Пак ще го повторя.

Единственият научен довод, с който медицинската индустрия подкрепя ваксинирането е че с помощта на ваксините се образуват антитела.

Но правителствената статистика, медицинските излседвания и докладите на агенцията за храните и лекарствата и хеи всички показват, че предизвиканото от ваксините образуване на антитела е безполезно срещу болестите.