вторник, 24 август 2010 г.

НОВИТЕ МАСОВИ УБИЙЦИ
източник: naturalnews.com


Учени от агенцията по храните и лекарствата на САЩ (АХЛ) и фармацевтичния гигант Глаксо-Смит-Клайн (ГСК) установиха, че лекарството за диабет Авандия е опасно и увеличава значително риска от сърдечен пристъп, но лекарството остава на пазара. АХЛ отхвърли неопровержими научни данни, които показват, че лекарството е опасно, включително и данни от учените на АХЛ. Междувременно, ГСК започна клинични изследвания в глобален мащаб с цел да сравни безопасността на Авандия с други лекарства за диабет от същия клас. С други думи, ГСК знае, че Авандия е опасно лекарство, но ще проведе изпитания, които ще застрашат живота на хиляди хора.

Вече има реакции от различни институти в Канада и САЩ, които са поискали от АХЛ да спре клиничните изследвания на Авандия. Миналогодишно излседване показа, че лекарството увеличава риска от сърдечни пристъпи и смърт с 30% повече отколкото други лекарства срещу диабет. На този етап обаче, изглежда, че няма значение колко хора ще страдат или умрат от Авандия, тъй като АХЛ не вярва, че има убедителни доказателства за рисковете от лекарството. Затова то продължава да се продава по аптеките.

Ако се замислите, това, което ГСК върши се нарича убийство поради небрежност. Компанията умишлено и съзнателно продава опасно лекарство, което убива, а сега иска дори да подложи още хора на ненужен риск за живота им чрез клинични експерименти. Защо е необходимо да се прави изследване с 16000 участници, за да се установи това, което вече знаем? Колко още хора трябва да умрат, за да бъде изтеглено лекарството от пазара?
Добрата новина е че не могат да се наберат участници в САЩ, а лошата е ГСК ще премести изпитанията в страни от третия свят, където ще използва невинни бедни хорица, които не знаят нищо за опасността от Авандия. Не само, че ГСК продължава да отрича очевидната истина за рисковете от лекарството, но и най-безцеремонно го пробутва на пазарите по света. Явно Авандия трябва да се изтегли от пазара и ГСК да бъде разследвана за ролята й в продаването на вредно лекарство. Поне трябва да има мораториум върху продажбата на лекарството, докато ГСК не докаже безопасността му.

Ако бяха хора, ГСК щеше да бъде класифициран като сериен убиец, а АХЛ като негов съучастник. Тъй като са част от медицинско-индустриалния комплекс, обаче, те вършат престъпления безнаказано.

Положението може и да се промени, тъй като хората разбират истината. Фактът че ГСК не може да събере участници за изследването в САЩ, означава, че хората започват да разбират, че „кралят е гол”. Лъжите на Биг Фарма ще продължаюат само докато истината не излезе наяве.

Няма коментари:

Публикуване на коментар